DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anan hemşireler 8 Mart tarihinde açığa alındı. Başhekimlik açığa alma sebebini, "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" olarak açıkladı.

DEÜ açığa alma sebebini 1 ay sonra açıkladı

Berkay SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan SES üyesi Günseli Uğur ve Arzu Sert, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anmak için yaptıkları 1 dakikalık saygı duruşunun ardından 8 Mart tarihinde, DEÜ Rektörlüğü tarafından açığa alındı.

SES İzmir Şubesi, Rektörlüğün Uğur ve Sert’in açığa alınma nedenini açıklamaması üzerine, DEÜ Rektörlüğü hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine DEÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği, Başhekim vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü imzasıyla Uğur ve Sert’in açığa alınma sebebini açıkladı.

Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, “Pandemi kurallarına uymayarak çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye sokmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak ve devletin oluşturduğu sağlık politikalarına ve sosyal hizmetlerine karşı gelmek” denildi.

Açığa alınan hemşirelerden Günseli Uğur, “Uzaklaştırılmamıza sebep olarak gösterilen disiplin ve ceza soruşturmalarının içeriğinin, gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Biz sendikamız SES’in aldığı karar doğrultusunda yemekhanede Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunduk. Hepsi bu” dedi.