Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yönetimi, hastanenin akupunktur polikliniğini görevli doktora ve hastalara herhangi bir bilgi vermeden kapattı. Kilit değiştirilerek kapatılan poliklinikte, hastalar dışarıda kaldı.

DEÜ’de poliklinik kapatıldı, hastalar dışarıda kaldı

BERKAY SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan hukuksuzlara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz haftalarda iki hemşireyi hiçbir gerekçe göstermeden görevden uzaklaştıran hastane yönetimi, bu kez hastaları dışarıda bıraktı. Hastanenin akupunktur polikliniği, hastalara ve poliklinikte görevli Prof. Dr. Nüket Göçmen'e herhangi bir bilgi verilmeden kapatıldı.

Polikliniğin kapatılmasına yönelik kendisine hiçbir bilgi verilmeyen ve kapanan poliklinikteki kişisel eşyalarına ulaşamayan Prof. Dr. Nüket Göçmen, yaşanan olayla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polikliniğin kapatılmasıyla ilgili tebliğ zarfının olaydan sonra Göçmen’in sekreterine bırakıldığı, Göçmen’in ise zarfı geri gönderdiği öğrenildi. Odanın kapısındaki Prof. Dr. Nüket Göçmen yazılı tabelanın çıkarıldığı, yerine ise enfeksiyon hastalıkları aşı ünitesi yazısının asıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan Prof. Dr. Göçmen, 2016 yılından beri bu odayı kullandığını ve anahtarın sadece kendisinde, sekreterde ve idarede olduğunu belirterek, “Pandemiyi gerekçe göstererek polikliniği kapattılar ve hastalar mağdur oldu. Bana ve hiçbir hastaya önceden bilgi verilmedi ve ayrıca randevu sistemini de açık tutmaya devam ettiler. Hastane yönetimi, kişisel eşyalarımın olduğu odamın kapısının kilidini değiştirdi. İçeride bilgisayarım, kitaplarım, hasta bilgilerim, önlüğüm var. Ben bunların hiçbirine ulaşamıyorum. Bu davranış tamamen etik dışı” dedi.

Polikliniğin kapatılma sebebiyle ilgili ulaştığımız hastane kaynakları ise, polikliniğin Covid-19 salgını nedeniyle kapatıldığını ve bunun dışında kesinlikle herhangi bir bilgi veremeyeceğini bildirdi. Hastanede pandemi gerekçesiyle kapatılan tek polikliniğin, akupunktur polikliniğini olması dikkat çekti.