Dev Sağlık-İş Sendikası, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yeri değiştirilerek sürgün edilen temsilcileri Ebru Aydoğmuş için basın açıklaması düzenledi. DİSK ve Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Yapılan tümüyle haksız ve hukuksuzdur” dedi.

DEÜ Hastanesi’nde sürgün protesto edildi: Yapılan tümüyle haksız ve hukuksuzdur

BİRGÜN EGE

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yeri değiştirilerek sürgün edilen temsilcileri Ebru Aydoğmuş için basın açıklaması gerçekleştirdi. Hastane girişinde yapılan açıklamaya, DİSK ve Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’e bağlı sendikaların şubeleri, SES, İzmir Tabip Odası ve Genel Sağlık-İş katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Yapılan tümüyle haksız ve hukuksuzdur. Üniversiteler kendi uygulamalarıyla hakkı, hukuku koruyarak bu anlamda bütün Türkiye’ye, bütün işverenle örnek olması gereken bir kurumdur. Üniversitelerdeki bütün uygulamaların çalışan işçilerin hakkı, hukuku başta olmak üzere Türkiye’nin her yerindeki işyerinden, fabrikadan daha fazla korunmalıdır. Üniversitelerden, yöneten hocalarımızdan, DEÜ Rektörü'nden de bunu bekleriz ama maalesef tam tersini yaşıyoruz” dedi.

Temsilci Ebru Aydoğmuş’un savunması bile alınmadan sürgün edildiğini anlatan Çerkezoğlu, “Yapılan tümüyle haksız ve hukuksuzdur. Bütün bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında bizi sendikasızlığa mahkûm eden bu tutumları, emeğimizi, ekmeğimizi korumamızın tek aracımız olan sendikal haklarımızı kullanmamız önündeki engelleri ancak birlik ve bütünlük içerisinde olursak aşabiliriz. DEÜ Rektörüne ve yönetimine bir kez daha sesleniyoruz, Ebru Aydoğmuş görevine derhal geri gönderilmelidir” diye konuştu.

GENE DEÜ, GENE HAKSIZLIK

Genel-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Doğan ise, “Bu ülkeyi içinde bulunduğu karanlıktan sınıf dayanışmasıyla çıkacağız. Gasbedilen haklarımızı geri almak adına yan yana, omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

İzmir Tabip Odası adına söz alan Lütfi Çamlı da, “Gene DEÜ, gene haksızlık, gene sürgün. Artık bir DEÜ klasiği haline gelen sürgünlere karşı şimdiye kadar nasıl hep birlikte yan yana tepki koyduysak bundan sonrada devam edeceğiz” diye konuştu.

SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur da, “Sendika, meslek, kadro ayrımı yapmadan birlikte mücadele ederek haklarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu cezalar ‘sendikal mücadele engellenemez’ diyen herkes için birer onudur” ifadelerini kullandı.