Avrupa’nın önde gelen operatörü Deutsche Telekom’un yaptığı açıklamaya göre, ABD Huawei’de bir yasak uygularsa Avrupa’nın 5G’yi piyasaya sürmesi en az iki yıl ertelenebilir. Bloomberg’e yapılan değerlendirmede meydana gelen suçlamaların Avrupa telekom endüstrisini gerginleştirdiğini, bu yüzden ağ genişletme planlarının kaosa sürüklenebileceği dile getirildi. Huawei şu anda Avrpa’nın önde gelen ekipman tedarikçisi. Bölgedeki operatörlerin birçoğu da şirketle […]

Deutsche Telekom: Huawei’ye yasak gelirse 5G iki yıl gecikebilir

Avrupa’nın önde gelen operatörü Deutsche Telekom’un yaptığı açıklamaya göre, ABD Huawei’de bir yasak uygularsa Avrupa’nın 5G’yi piyasaya sürmesi en az iki yıl ertelenebilir.

Bloomberg’e yapılan değerlendirmede meydana gelen suçlamaların Avrupa telekom endüstrisini gerginleştirdiğini, bu yüzden ağ genişletme planlarının kaosa sürüklenebileceği dile getirildi.

Huawei şu anda Avrpa’nın önde gelen ekipman tedarikçisi. Bölgedeki operatörlerin birçoğu da şirketle 5G altyapısının oluşturması ve geliştirmesine yardımcı olmak için kendilerince kazançlı sözleşmeler imzaladı.

Kaynaklar, bazıları Huawei tarafından sağlanan mevcut 4G altyapısının üzerine 5G şebekelerinin kurulması için adımlar tasarlandığını dile getirdi. Bu nedenle, Huawei’ye getirilecek bir yasak, operatörlerin mevcut tüm ekipmanlarını kaldırmak zorunda kalması anlamına gelebilir. Bu da büyük bir gecikmeye ve milyarlarca avroluk bir maliyete yol açabilir.

Kaynak: Tekno Safari