Ligde haftanın en önemli maçında Galatasaray bugün evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Zirve yolunda kritik önem taşıyan zorlu maç 19.30’da başlayacak

Dev derbi, dev heyecan

Süper Lig’de 9’uncu haftanın en önemli maçında bugün Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Ligin sekiz haftasına damga vuran bir performans sergileyen ve 22 puan toplayarak zirvede yer alan sarı-kırmızılılar, kazanarak iyi formunu sürdürmek istiyor. Ligin geride kalan bölümünde istediği sonuçları alamayan ve ezeli rakibinin sekiz puan gerisine düşen Fenerbahçe’nin de tek hedefi galibiyet.

Galatasaray ligde 12 maçtır kaybetmiyor

8 maçta ağları 20 defa ağları sarsan ve ligin hücum istatistiklerinin çoğunda zirvede yer alan Cimbom, hücum gücüne güveniyor. Süper Lig’deki son 12 maçında da yenilgi yüzü görmedi. Ligdeki son mağlubiyetini, geride kalan sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında 3-1’lik skorla alan Galatasaray, ardından bu kulvarda çıktığı 12 karşılaşmada 11 galibiyet ve 1 beraberlikle rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmadı. Geride kalan sezonun son 4 maçını da kazanan Galatasaray, bu sezonki 8 karşılaşmada ise 7 galibiyet ile 1 beraberlik aldı.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues’in durumu Fenerbahçe müsabakası öncesi belirsizliğini koruyor. Her iki oyuncunun durumuyla ilgili sağlık raporunun teknik heyete iletildiği, son çalışmanın ardından bu isimlerle ilgili kararın verileceği bildirildi. Teknik direktör Igor Tudor’un Fenerbahçe karşısında sahaya sürmesi beklenen ilk 11 şöyle: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Tolga Ciğerci (Selçuk İnan), Gomis.

Kanarya’nın morali yerinde

Son lig maçında evinde Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup eden ve pozitif bir futbol sergileyen Fenerbahçe, mutlak galibiyet hedefiyle sahada olacak. Aykut Kocaman yönetiminde iyi bir başlangıç yapamayan Avrupa Ligi’nde Vardar’a elendikten sonra üst üste kötü sonuçlar alan sarı-lacivertllier evinde Beşiktaş’ı mağlup ederek morallenmiş ancak deplasmanda Akhisarspor’a oldukça kötü bir oyunun ardından 1-0 mağlup olarak eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Yeni Malatya maçıyla beraber taraftarına tekrar umut aşılayan sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında derbi kazanma alışkanlığına güveniyor.

Fenerbahçe’de zorlu derbi öncesi Mehmet Ekici ve Robin van Persie dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Kocaman, Galatasaray karşısında, sakatlıkları bulunan bu iki isimden faydalanamayacak. Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezaları sona eren Martin Skrtel, Alper Potuk ve İsmail Köybaşı da görev verilmesi durumunda Galatasaray’a karşı forma giyebilecek. Kanarya’nın muhtemel 11’i şöyle: Carlos Kameni, Mouricio Isla, Luis Neto, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Giuliano Victor de Paula, Mathieu Valbuena, Vincent Janssen.