Gazeteci Barış Pehlivan, açıklanan Seçim Kanunu teklifiyle başlayan; ‘6 partinin bileşenleri CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girecek’ yönündeki tartışmada DEVA Partisi’ne dikkat çekti.  Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’yla görüşen Pehlivan, DEVA Partisi’nin bu duruma sıcak bakmadığını yazdı. Yeneroğlu yaptığı açıklamada, “Şahsi görüşüm, DEVA’nın kendi kimliğiyle ve kendi logosuyla seçime katılmasıdır” dedi.

DEVA Partisi yeni stratejiye sıcak bakmıyor: 'Kendi kimliği ve kendi logosuyla seçime katılmalı'

Pehlivan, AKP ile MHP’nin Seçim Kanunu teklifini açıkladıktan sonra 6 parti kurmayının Ankara’da bir araya geldiğini belirtti.

Masadaki 3 ismin yeni olduğunu ifade eden Cumhuriyet yazarı Pehlivan, “İYİ Parti’den Bahadır Erdem’in yerine Şenol Sunat, Gelecek Partisi’nden Ayhan Sefer Üstün’ün yerine Nedim Yamalı, Demokrat Parti’den Bülent Şahinalp’in yerine Serhan Yücel oturdu. Bu değişim, ‘Yol haritası için artık partilerin hukukçu kurmaylarından ziyade, siyasi işlerden sorumlu yöneticilerinin görevlendirilmesi tercih edilmiş’ diye yorumlandı” dedi.

‘MUHALEFET İÇİN SÜRPRİZ OLDU’

Masada AKP ile MHP’nin Seçim Yasası değişikliğinin tartışıldığını ifade eden Pehlivan, şunları aktardı:

"Yasa teklifindeki tek beklenmeyen nokta, partilerin milletvekili sayısının hesaplanmasındaki değişiklikti. Açıkçası bu düzenleme muhalefet için sürpriz oldu.

‘DEVA SICAK BAKMIYOR’

DEVA Partisi’nin “İttifak içinde de olabiliriz ama acele etmenin bir anlamı yok artık” düşüncesinde olduğu öğrenildi. Yani Millet İttifakı’na katılım konusunda DEVA net değil. Ancak “Cumhurbaşkanlığı konusunda fikir birliği içindeyiz, yine tek aday çıkarırız” şeklindeki çizgilerinde bir değişiklik yok.

Yeni düzenlemenin altı partinin tüm bileşenlerini CHP ile İYİ Parti listelerinden seçime girmeye zorladığı konuşuldu. Ancak yine DEVA’nın bu olasılığa sıcak bakmadığı hissedildi. Bu duyumumu toplantıya katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’na da sordum. Yeneroğlu, kulis bilgisini doğrularcasına şöyle dedi:

‘Partimizin ilgili kurullarında bu konu henüz görüşülmedi. Ancak benim şahsi görüşüm, DEVA’nın kendi kimliğiyle ve kendi logosuyla seçime katılmasıdır.’”