POLİTİKA SERVİSİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ardından yaşananlar, ülke tarihindeki tüm karanlık siyasi olayları hatırlatır niteliğiyle dikkat çekici bir hale büründü. Saldırgan Osman Sarıgün, serbest bırakıldı, kahramanlaştırıldı. İktidar bloğu da muhalefeti suçlu göstermenin gayretinde. Kılıçdaroğlu’na linç girişimi esnasında, eldeki fotoğraf ve video kayıtlarının gösterdiği kadarıyla fiziksel saldırıda bulunan tek kişi olan […]

Devlet bildiği yolda!

POLİTİKA SERVİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ardından yaşananlar, ülke tarihindeki tüm karanlık siyasi olayları hatırlatır niteliğiyle dikkat çekici bir hale büründü. Saldırgan Osman Sarıgün, serbest bırakıldı, kahramanlaştırıldı. İktidar bloğu da muhalefeti suçlu göstermenin gayretinde.

Kılıçdaroğlu’na linç girişimi esnasında, eldeki fotoğraf ve video kayıtlarının gösterdiği kadarıyla fiziksel saldırıda bulunan tek kişi olan Osman Sarıgün, önceki gece adli kontrolle serbest bırakıldı. Sarıgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra köyüne geri döndü.

KAHRAMAN İLAN ETTİLER!

Sarıgün’ü ziyaret edenler saldırganın elini öperek hatıra fotoğrafı çekti. Saldırgan Sarıgün’ün elini öpen kişilerden birinin ise AKP’den Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Önder Gökçekaya olduğu ortaya çıktı. Gökçekaya, saldırgandan “kahraman” olarak bahsetti.

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda linç girişimini savundu. Özcan, “Siz haininize sahip çıkarken, Biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz” dedi.

2007- Hrant Dink’in katili Ogün Samast gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından kahraman muamelesi görmüştü.

SAMAST BENZETMESİ

Sarıgün’ün serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “2019’un Türkiye’sinde karşımıza Ogün Samast’ın amca versiyonunu çıkardılar” dedi. Sosyal medyada birçok isim de Sarıgün’ün kahramanlaştırılmasına benzer biçimde tepki verdi.

‘SİYASİ BASKI YÜZÜNDEN’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, kendisine saldıran Osman Sarıgün’ün serbest bırakılmasına ilişkin, “Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz” dedi.

Partisinin genel merkezinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile yaptığı görüşme sonrasında konuşan CHP Lideri, “Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşın sağduyumuzu korumak zorundayız” dedi. Saldırgan Osman Sarıgün’ün serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

FAŞİSTLERDEN TEHDİT

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş de, saldırı ardından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti. “Kılıçdaroğlu’nun önlem almadan, HDP ile ittifakı bariz ortadayken, hassasiyetin çok yüksek olacağı belli olan şehit cenazesine katılması bir provokasyon değilse ahmaklıktır” diyen Ateş, “Görünen o ki CHP ikazı anlamamış” ifadesini kullandı.