1 Mayıs'ta İstanbul'da vatandaşlara meydan dayağı atan polislerin ceza alması beklenirken, olaylarda görev alan 17 bin polise devletçe prim verileceği iddia edildi

VOLKAN ŞAHİN
İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında po-lisin aşırı güç kullanması ve bir vatanda-şın atılan gaz bombaları nedeniyle yaşamını yitirdiği iddiaları üzerine başlatılan savcılık ve emniyet soruşturması tamamlanmadan, olaylarda görev alan 17 bin polise prim verileceği öğrenildi. Vatandaşlara adeta meydan dayağı atan polis memurları 2 maaş, amirler ise 4 maaş prim alacak.

MEYDAN DAYAĞINA ÖDÜL
Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında lokantada yemek yiyen vatandaşlardan gazetecilere kadar herkese adeta meydan dayağı attıkları için eleştirilerin hedefi haline gelen polislerin cezalandırılması beklenirken primle ödüllendirecekleri iddia edildi. Dayak görüntülerinin basında yer almasının ardından başlatılan idari soruşturma ve savcılık incelemesi tamamlanmadan İstanbul Emniye-ti'nin tüm birimlerinden, 1 Mayıs'ta görev alan personelin listesi istendi. İl dışından gelen 4 bin polisin de aralarında buluduğu 17 bin polisin yer aldığı listenin, önümüzdeki günlerde İstanbul Valisi Muammer Güler'e iletileceği öğrenildi. Vali Güler'in onaylaması halinde İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek ödenekle polis memurlarına 2 maaş üzerinden, amirlere ise 4 maaş üzerinden prim verileceği kaydedildi. Ödeneğin onaylanması halinde, polis memurları kıdem ve eğitim durumlarına göre ortalama 180 YTL, amirler ise 600 YTL prim alacak.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Aralarında Radikal Gazetesi muhabiri Demet Bilge Ergün ve eşi Vatan Gazatesi Muhabiri Bülent Ergün ile lokantada eşiyle birlikte oturduğu sırada bir Çevik Kuvvet polisi tarafından tokatlanan Masis KürkçügiFin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında aşırı güç kullanan polislerin hedefi haline gelmişti. Atılan gaz bombaları da çok sayıda vatandaşı etkilerken, olaylarda yaşamını yitiren İbrahim Sevindik'in yakınları, kalp hastası olan yaşlı adamın biber gazından etkilenerek öldüğünü savunarak polisi suçlamıştı.