Devlet ‘uzaklaştırmadı’ iki kadın daha katledildi

Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

HABER MERKEZİ

Devlet kadınların yaşam hakkını yine korumadı. Ankara ve Malatya’da iki kadın, haklarında uzaklaştırma kararı aldırdıkları erkekler tarafından katledildi.

Başkentte Ömer Demir, bir süre önce boşandığı 44 yaşındaki Meltem Layıker’i, önceki gün barışma teklifini kabul etmediği bahanesiyle öldürdü. Demir, silah ve bıçakla işlediği cinayetin ardından evde bulunan 12 yaşındaki kızına “Anneni öldürdüm, ben gidiyorum” dedi. Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Demir hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu ortaya çıktı. Zanlı ilk ifadesinde, bir anda kendini kaybettiğini, pişman olduğunu iddia etti.

ACILI ANNENİN İSYANI

Meltem Layıker’in annesi Emine Yılan, “Her gün televizyonlarda kadın programlarında izlerken şimdi bizim başımıza geldi. Hâlâ inanamıyorum. Ne olacak bu kadın cinayetleri? Artık son bulsun!” diyerek isyan etti. Demir’in barışmak için kızının evine gittiğini söyleyen Yılan, “Torunuma ‘Sen dersini yap, odana git’ demiş. Torunum da odasından çıkmamış. Sonra da ‘Anneni öldürdüm, ben gidiyorum’ demiş. Sen nasıl bir vicdansızsın! Çocuk da akıl etmiş, annesinin telefonuyla polisi aramış. Bana ‘Annem bağırdı, gittim mutfakta öptüm’ dedi. Sonra torunumu aldım, kendi evime geldim” diye konuştu.

BU NASIL UZAKLAŞTIRMA!

Malatya’da ise yine hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan İrfan Taşkın, önceki gün evli olduğu 38 yaşındaki Nursel Taşkın’ın oturduğu eve girdi. Taşkın, 3 çocuk annesi Nursel Taşkın’ı bıçakla yaraladı. Kadının çığlıklarını duyan yurttaşların ihbarı üzerine eve gelen sağlık görevlileri, Nursel Taşkın’ı hastaneye kaldırdı. Ağır yaralı kadın kurtarılamadı. Zanlı polise teslim oldu.