“ODTÜ Ayakta AKP’ye Direniyor” diyerek iki gün boyunca okullarını terk etmeyen ODTÜ’lüler bugün “AKP’ye Direniş Şenliği” düzenliyor. Şenlik kapsamında Devrim Stadyumu’na “ODTÜ ayakta” yazılacak...

BURCU CANSU ANKARA

ODTÜ'lü öğrenciler, bugün ODTÜ Stadyumu'nda “AKP’ye Direniş Şenliği” yapıyor. Şenlik kapsamında Sevinç Eratalay, Grup Gündoğarken, Nejat Yavaşoğulları, Pınar Aydınlar, Redd ve Bandista katılarak destek verecekler. Şenlikte ODTÜ’lüler “Devrim Stadyumu”na 'ODTÜ Ayakta!' yazacak. Şenliğe çeşitli illerden  binlerce öğrencinin ODTÜ'ye gelerek destek vermesi bekleniyor.


ODTÜ’YÜ İKİ GÜN TERK ETMEDİLER
ODTÜ’lü öğrenciler iki gün boyunca okulu terk etmeme eylemi yaparak şenliğin yol haritasını çıkardı. Eylemin ilk gününde, 'Neden U3'teyiz?' forumu, Yeni YÖK Yasa Tasarısı Paneli, Film gösterimi ve sabaha kadar pankart atölyesi düzenleyen ODTÜ bileşenleri, ikinci gün de yoğun bir programla günü sonlandırdı.
Eyleme Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ODTÜ Temsilciliği, ODTÜ Öğrencileri, ODTÜ çalışanları ve ODTÜ Mezunları Derneği de destek verdi.


CAN DÜNDAR’DAN ODTÜ DESTEĞİ
ODTÜ bileşenleri, “AKP’nin YÖK gibi kurumlarla üniversiteleri kuşatma altına almaya çalıştığı, Başbakan'ın ODTÜ’ye arka kapıdan, korkarak, binlerce polis, gaz ve ses bombalarıyla girebildiği, yandaş basın ve medya organlarında eylemi ve öğrencilerin taleplerini, kimliklerini çarpıtan, ODTÜ geleneğini karalayan açıklamalara” dikkat çekerek, iki gün sürecek eylemi açıklamıştı.
İki günlük ODTÜ’yü terk etmeme eylemi kapsamında Can Dündar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı öğrencilerin düzenlediği toplantılara katılarak ODTÜ’ye destek verdi.


ATO'DAN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Ankara Tabip Odası (ATO) da açıklama yaparak, “Özerk demokratik üniversite mücadelesinin her zaman içerisinde olacağız. Kendisi gibi düşünmeyen her kesimi düşman, terörist, ideolojik ilan eden ve bu ülkenin üniversitelerine yanına polis orduları almadan giremeyen zihniyetin her zaman karşısında, teslim olmayan üniversitenin ise yanında yer alacağız” dedi.


***
YÖK tasarısı ve ODTÜ ablukası İzmir’de protesto edildi


ODTÜ üzerindeki baskılar İzmir'de de protesto edildi.
İzmir Eğitim-Sen 3 Nolu Şube'nin öncülüğünde gerçkleşen eyleme DİSK ve KESK'in yanı sıra sol sosyalist partiler de destek verdi. Alsancak’taki Gazi Orta Öğretim Okulu önünde önceki gün akşam saatlerinde bir araya gelen kitle, buradan meşaleler eşliğinde ÖSYM Bürosu'na yürüyerek ODTÜ’de yaşanan olayları kınadı. ÖDTÜ’lü öğrencilerin maruz kaldığı polis şiddetini kınayan grup ODTÜ’lü akademisyenlerin ve öğrencilerin yanında yer aldıklarını açıkladı. Bando Sol’un da ezgileri ile katıldığı eyleme çevredeki vatandaşlar da alkışları ile destek verirken, yürüyüş boyunca “Sermaye defol, üniversiteler bizimdir”, “Müşteri değil, öğrenciyiz”,
“Bir, iki, üç, daha fazla ÖDTÜ, daha fazla direniş”, “YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek” sloganları atıldı. Gülsen Candemir