19 Şubat 1972’de katledilen THKP-C önderlerinden Ulaş Bardakçı , Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.

BURCU CANSU ANKARA

19 Şubat 1972’de katledilen THKP-C önderlerinden Ulaş Bardakçı , Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı. “Ulaş’ın yolundayız! Kahrolsun emperyalizm, tam bağımsız Türkiye” pankartını taşıyan Devrimci Gençler, “Faşizme ölüm tek yol devrim!”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş!”, “Ulaş Devrimci yolumuzda yaşıyor!” sloganlarını atarak Ulaş Bardakçı’nın mezarı başında anma etkinliği gerçekleştirdi. Dev-Genç Marşı ile yürüyüşe geçen Devrimci Gençler, Ulaş Bardakçı’nın mezarı başında kaybedilen bütün devrimciler için saygı duruşunda için “Sen Ulaş’ım simgesi kurtuluşun aslan kardeşim, hiç yılmadın oligarşinin zindanlarında biliyorum…” dizeleri okundu.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Devrimci Gençler adına anmada konuşma yapan Levent Hekimoğlu, “Ulaşları, Kızıldere’de Mahir Çayan’ları katlettiler. Onları katlederek fikirlerini de yok edeceklerini sandılar. Ama 40 yıl sonra bugün onların öldüğü yaşlarda olan gençler onların sesini taşıyor” dedi.

Hekimoğlu, “Ulaşların, Denizlerin, Mahirlerin yönlendirdiği gençlik hareketi düzenden kopuşunda bir simgesi oldular” derken, 70’lerin sonunda ortaya çıkan THKP-C hareketinin bunun bir örneği oluğunu vurguladı. Ulaş Bardakçı’nın Dev-Genç’in oluşumunda etkin bir biçimde yer aldığını söyleyen Hekimoğlu, Mahirlerin, Ulaşların mücadelesinin kendi bağımsız mücadelesini örgütleyerek emekçinin haklarına sahip çıkma mücadelesi olduğuna değindi.

“ULAŞ’A YÜRÜYORUZ”

Açıklama şu ifadelerle sona erdi: "Bugün Ulaş‘ı anmak, onun mücadelesine sahip çıkmak geleceğe sahip çıkma kararlılığı ile, 21’inci yüzyılın devrimci yolunu yaratmak için canla başla, sarsılmaz bir inançla mücadele etmektir. Bugün Ulaş‘ı anmak emperyalizme bağımlılık içinde gelişen sömürüye ve gerici faşist sağ akımlara karşı özgürlük ve eşitliği savunmaktır. Emperyalizme ve sömürüye karşı savaşma kararlılığımızla, Ulaş‘a yürüyoruz. Mahir‘in mahkemede Ulaş‘la kucaklaşması gibi Ulaşımızla kucaklaşmaya yürüyoruz."