Devrimci Harun Karadeniz anıldı

HABER MERKEZİ

68 kuşağının önder isimlerinden Harun Karadeniz cezaevindeyken yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmesinin 45’inci yıldönümünde unutulmadı.

Dev-Genç davasından tutukluyken hapishanede kanser hastalığına yakalanan ve tedavisine izin verilmeyen Karadeniz, 15 Ağustos 1975’te yaşamını yitirdi.

Karadeniz hakkındaki sosyal medya paylaşımlarının bir kısmı şöyle oldu:

TMMOB: TMMOB Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi eski İTÜ Öğrenci Birliği Başkanı, yurtsever, yiğit, devrimci arkadaşımız Harun Karadeniz’i aramızdan ayrılışının 45. yılında saygıyla anıyoruz!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi: Harun Karadeniz’i saygı ve özlemle anıyoruz...

CHP: Devrimci gençliğin önderlerinden #HarunKaradeniz’i ölümünün 45’inci yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

HARUN KARADENİZ KİMDİR?

1962’de İTÜ İnşaat Fakültesi’ne giren Karadeniz, öğrencilik yıllarında Öğrenci Derneği başkanlığı ve İTÜ Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı. Ülkenin bağımsızlık mücadelesinde ön saflarda yer alan Karadeniz 6. Filo eylemlerine de katıldı. Dönemin en büyük öğrenci yürüyüşü olan ‘Özel okullar devletleştirilmelidir’ yürüyüşünde yer alan Karadeniz, 12 Mart Darbesi sonrası TKP ve Dev-Genç davalarından yargılandı. Dev-Genç davasından tutukluyken hapishanede kanser hastalığına yakalanan Karadeniz, tedavisine izin verilmediği için 15 Ağustos 1975’te yaşamını yitirdi. Karadeniz, ‘Olaylı Yıllar ve Gençlik’, ‘Eğitim Üretim İçindir’, ‘Devrimcinin Sözlüğü’, ‘Yaşamımdan Acı Dilimler ve Kapitalsiz Kapitalistler’ gibi kitaplar yazdı.