'Devrimci Karargah' davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin yerel mahkemenin verdiği  uzun yıllara varan hapis cezalarını onaması, Kadıköy’de protesto edildi

'Devrimci Karargah' protestosuna polis saldırısı

ZEYNEP KURAY

'Devrimci Karargah' davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin yerel mahkemenin verdiği  uzun yıllara varan hapis cezalarını onaması, Kadıköy’de protesto edildi. Davanın derhal düşürülmesini isteyen eylemcilere  polis gaz bombası ve plastik mermilere saldırırken, eylemciler polise  havai fişeklerle karşılık verdi.

Yargıtay’ın SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan  ve SYKP Genel Başkanı Tuncay Yılmaz’ın da sanık olduğu davada onadığı cezalar Kadıköy’de protesto edildi. SDP öncülüğünde  polis ablukası altına alınan Boğa heykeli önünde bir araya gelen eylemciler Bahariye Caddesi'ne yürüdü. Üzerinde SDP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Bayraktar, SYKP Eş Başkanı Tuncay Yılmaz’ın resimlerinin yer aldığı, “ Bu dava hükümsüzdür 21 Aralık komplosu düşürülsün” pankartının açıldığı yürüyüşte hep bir ağızdan, “ Komplo sökmedi, sökmeyecek”, “ AKP-polis- medya bu abluka dağıtılacak”, “ Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız”, “ Devrimci irade teslim alınamaz” sloganları atıldı.

Bahariye Caddesi'nde açıklamayı SDP MYK Üyesi Cansu Akkılıç okudu. Dört yıldır süren  davanın adalet isteyenlerle dalga geçmekten öteye gitmediğini söyleyen Akkılıç, “ 4 yıl boyunca, 21 Eylül komplosu adını verdiğimiz bu haksız-hukuksuz cadı avına karşı, tüm demokrasi güçleriyle  'Sıra kimde' inisiyatifi olarak verdiğimiz mücadele ile bu komplo boşa düşürülmüştür” dedi.Devrimci Karargah davasını yürüten emniyet genel müdürlerinin , yargı mensuplarının şimdi  AKP-Cemaat  kavgasında tutuklanıp, haklarında soruşturma başlatıldığını belirten Akkılıç,  davanın  siyasi olduğunu vurguladı.  Özel Yetkili Mahkemelerde görülmüş hiçbir davanın meşruiyeti olmadığını söyleyen Akkılıç, “Bütün hukuku dayanakları çökmüş olan ve tam bir hukuk katliamına dönüşmüş olan bu dava ve cezalar yok hükmündedir” dedi.

Devrimci Karargah davası: 'Torba ceza'lara onama