Devrimci Parti, İstanbul il binasına polis baskınının ardından açıklama yaptı

Dün Devrimci Parti'nin İstanbul il binasına yapılan polis baskının ardından bugün İHD İstanbul şubesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Devrimci Parti, dün sosyal medya hesaplarından kamuoyunu bilgilendirmişti. Bugün toplantıya birçok parti ve siyasi kurum temsilcilerinin katılmasının yanı sıra HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Ali Kenanoğlu, HDP İl Eşbaşkanları Cemil Çiçek, Esengül Demir, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü ve ESP İl Başkanı Pınar Türk katıldı.

Devrimci Parti Genel Başkanı Adnan Akın, "Yaklaşık bir haftadır süren baskın ve gözaltılar iktidarın sıkışmışlığının ve bir sona gelişinin sonucudur. Çürümüş AKP iktidarının pimini çekecek olanlar bizleriz, AKP iktidarı bu durumun farkındadır. İktidar tarafından gerçekleştirilen bu saldırılar ayrım yapılmaksızın bütün devrimcilere yapılmıştır. Bu sebepten 'Devrimciler Diz Çökmeyecektir' pankartıyla buradayız. Bu saldırılara karşılık birlikte durmanın yollarını yaratmak, birlikte mücade etmek zorundayız"dedi.

Konuşmaların ardından basın açıklamasını okuyan DP MYK üyesi Roni Gören, "Çok sayıda kar maskeli ve çevik kuvvet polisleri binamıza girerek eşyalarımızı yağmaladı, ortalığı dağıttı, bilgisayarlara ve bazı evraklara el koydu. Duvarlarda asılı değerlerimizin resimlerini topladılar. Yağmalama sonrası bir yoldaşımızı gözaltına alarak binayı terk ettiler. Bir hafta önce de genel başkanımız Adnan Akın'ın ve parti üyelerimizin evleri basılmıştı. Gece yarısı evlere gelen polis yine eşyaları yağmalayıp kullanılamaz hale getirip, duvarlara TC ve cinsel içerikli resimler çizdirler. Görülmedik bir şekilde evlerdeki su borularına dahi saldırıp kullanılmaz hale getirdiler."diye konuştu.