Türkiye Komünist Hareketi MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, laiklik, kamuculuk ve antiemperyalist ilkeleri merkezine almayan ittifakın devrimci çizgiyi temsil etmediğini ifade ederek “Bu düzeni ancak sol değiştirir” dedi.

Devrimci ve sol ittifaka çağrı

Yunus YANIK

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) “Ülkenin komünist partisi yükseliyor” sloganıyla İstanbul Kağıthane’de partilileriyle buluşma gerçekleştirdi. Partinin gelecek seçimlerde takınacağı tutum toplantıda açıklanırken, Türkiye için sol programlı bir devrimci ittifakın hayati olduğuna vurgu yapıldı. Buluşmanın açılışında konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, “TKH bir seçim partisi değildir. Ama seçimleri de ciddiye alan bir partidir. Bizim hedefimiz çok daha büyük. Türkiye gerici, faşist ve patroncu bir düzenle yönetiliyor. Böyle bir zamanda suya sabuna dokunmadan yapılan solculuk, emperyalizme hizmettir” dedi.

THK MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, “Bu düzeni ancak sol değiştirir. Bu temel noktayı şiar edinen TKH, seçimlere bu yaklaşımla girecektir” dedi. Cumhur ve Millet ittifaklarının düzen siyaseti olduğunu ve özünde sermayenin çıkarını temsil ettiğini belirten Kılçer, “Seçimlerde işçi sınıfının temsili ancak ve ancak sol bir siyasal seçenekle mümkündür. İyileştirilmiş Cumhurbaşkanlığı Sistemi ya da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, toplumsal, siyasal, ekonomik sorunları çözecek sihirli bir değnek değildir. Sorunların çözümü, laik, kamucu ve anti emperyalist bir programın yaşama geçirilmesiyle mümkündür” dedi.
Cumhur İttifakı karşısında alternatif olarak sunulan Millet İttifakı’nın 20 yıllık AKP iktidarının paydaşlarıyla oluşan bir ittifak olduğunu belirten Kılçer, “Biz komünistlerin, Millet İttifakı ile herhangi bir ortaklığı mümkün değildir. Emekçi sınıfların talepleri, laiklik, kamuculuk ve anti emperyalist ilkeleri başa yazan devrimci bir programla karşılanabilir. Bu ilkeleri merkezine almayan herhangi bir seçim ittifakının sol ve devrimci bir çizgiyi temsil ettiğini düşünmüyoruz. Bu açıdan TKH, HDP’nin çağrısıyla 3. ittifak adıyla bilinen seçim ittifakı içerisinde yer almayacak, sol bir programın emek, laiklik, kamuculuk ilkeleri etrafında yazıldığı devrimci bir ittifak arayışı içerisinde olacaktır” diye konuştu.

YENİ BİR MÜCADELE CEPHESİ

Bugünün en acil görevin sol, devrimci, sosyalist ve komünist güçlerin bir kuvvet ve ağırlık merkezi olarak ortaya çıkması olduğunu ifade eden Kılçer, “Seçimleri de kapsayan yeni bir mücadele cephesi oluşturması büyük önem taşımaktadır. Seçimlere girebilecek olan başta SOL Parti, EMEP ve TKP olmak üzere bütün devrimci ve sosyalist parti ve güçlerle iş birliğine açık olduğumuzu ilan eder, bu tarihsel sorumluluk için bütün güçleri omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Seçim ve milletvekili hesaplarının yapıldığı bir seçim siyaseti değil, sol bir programın ortaya koyulduğu bir mücadele hattında ve ittifak siyasetinden yanayız. Solun ortak bir tutum sergilemesi partimizin önceliğidir. Yağma yok sosyalizm var” diyerek sosyalist partileri ittifaka çağırdı.