Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devrimci Yol'cu Gökhan Gür'ün Ordu'daki cenazesine polis müdahale etti.

Devrimci Yol’cu Gökhan Gür’ün cenazesine polis müdahalesi: 10’dan fazla gözaltı!
Fotoğraf: @DevrimciHareket (Twitter)

12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Türkiye’nin en kitlesel sol hareketi olan Devrimci Yol’un mensuplarından Gökhan Gür’ün Ordu’daki cenazesine polis müdahale etti.

Gökhan Gür, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etmişti.

Bugün Ordu’nun Perşembe ilçesinde, yoldaşları Gökhan Gür’ün cenazesini defnetmek için toplandı.

Gazete Yolculuk’un haberine göre, polis, dostlarının ve yoldaşlarının Gür’ü defnederken tören yapmasına engel olmaya çalıştı. Gür’ün ailesi, sevenleri ve yoldaşlarının katıldığı tören sırasında polis biber gazı sıktı. Gür’ün yoldaşları tören yapılmasına ve cenazenin defnedilmesine engel olmaya çalışan polislere rağmen töreni gerçekleştirdi ve arkadaşlarını defnetti. Törenin ardından ise polis müdahalesi ile en az 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltıların ardından herhangi bir arama kararı bulunmamasına rağmen şehir dışından tören için gelenlerin bulunduğu otobüs polis tarafından arandı. Avukatlar duruma itiraz etti.

Gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmeden Emniyet içerisinde götürüldüğünü aktaran avukatlar, kendilerinin de müvekkilleriyle görüştürülmediğini açıkladı.

devrimci-yol-cu-gokhan-gur-un-cenazesine-polis-mudahalesi-10-dan-fazla-gozalti-1055977-1.

Gözaltına alınanların Perşembe ilçesinden Ordu’ya gönderileceği, işlemlerinin orada yapılacağı bilgisi verildi. Suçlamanın ise “örgüt propagandası” olduğu öğrenildi.

GÖKHAN GÜR KİMDİR?

Gökhan Gür, 28 Mayıs 1958 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Perşembe Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun olarak Şanlıurfa Viranşehir’de daha sonra Birecik, Uzungöl ve Malatya’da öğretmenlik yaptı. Devrimci mücadele içinde yer aldığı için öğretmenlikten atıldı. 1984 yılında tutuklanarak Diyarbakır Hapishanesi’ne götürüldü. Tahliye olduktan sonra Ankara, İstanbul ve İzmir’de mücadelesine devam etti. 22 Ağustos 2022 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.