Türkiye'den Amsterdam'a dönerken uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Devrimci Yolcu Abdo Ödük, yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Devrimci Yolcu Abdo Ödük son yolculuğuna uğurlandı

Annesinin cenazesine geldiği Türkiye'den Amsterdam'a dönerken uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren, devrimciler arasında Abdo Ödük olarak tanınan Kemal Ödük, yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Abdo Ödük, 10 gün önce annesinin cenazesine katıldıktan sonra Türkiye dönüşü uçakta kalp krizi geçirdi. Uçak Budapeşte'ye acil iniş yaptı ancak Abdo Ödük, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Amsterdam'da Sint Barbara Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanan Ödük'ün cenazesine İskenderun'daki yoldaşları da online olarak katılarak anma gerçekleştirdi.

devrimci-yolcu-abdo-oduk-son-yolculuguna-ugurlandi-916466-1.

GÜLE GÜLE DEMEK KOLAY OLMADI

Arkadaşları cenaze töreninde şunları dile getirdi:

"Ona güle güle demek kolay olmadı. Mülteci olarak gelip uzun yıllar yaşadığı ve kendini evinde hissettiği Amsterdam’da yoldaşları olarak sonsuzluğa uğurladık... Türkiye’deki yoldaşlarının deyimiyle ‘İskenderun’un güzel çocuğu, yüreklerimizde çığlığa dönen sessizliğiyle bırakıp gitti bizi. Uğurlar ola yoldaş, ne seni ne gülen yüzünü unutmayacağız, Uğurlar ola!"

devrimci-yolcu-abdo-oduk-son-yolculuguna-ugurlandi-916476-1.devrimci-yolcu-abdo-oduk-son-yolculuguna-ugurlandi-916477-1.