17 Mart 1981’de Artvin’de askeri birlikler tarafından yürütülen bir operasyonda öldürülen Devrimci Yolcu İbrahim Çelik...

17 Mart 1981’de Artvin’de askeri birlikler tarafından yürütülen bir operasyonda öldürülen Devrimci Yolcu İbrahim Çelik, ailesi ve yoldaşları tarafından katledilişinin 32. yılında anıldı.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Şavşat Küplüce Köyü Derneği’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine Çelik’in ailesinin yanı sıra yol arkadaşlarından İbrahim Aydın da katıldı.

‘AİLESİNİ DE RAHAT BIRAKMADILAR’

Saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından başlayan etkinlikte konuşma yapan İbrahim Aydın 12 Eylül’ün karanlık koşullarından bahsetti. Aydın, devrimcileri gerçekten anmanın, onların mücadelesini yeniden bilince çıkarmaktan geçtiğini vurguladı.

İbrahim Çelik’in kardeşi Yaşar Çelik ise yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi: “İbrahim ölmedi. Onun sadece cansız bedeni toprağa verildi.  Onun mücadelesini gelecek nesillere aktaracağız. Ailesi açısından İbrahim’den sonra da devam eden bir süreç var. İlk gün polisler kapıya gelip anneme ‘al bunu doğuracağına taş doğursaydın’ dediler. Köyde yaşayan aile üzerinde ciddi baskılar oldu. Geceleri evimiz rahatsız edildi."

Çelik’in oda ve sıra arkadaşı Enis Çiçek ise ‘Tüm mahallelerde işyerlerinde örgütlü olursak biz o zaman ölen bütün devrimcilerin mücadelesini yükseltmiş oluruz’ dedi.

Çelik’in yeğeni Faruk Bilen Çelik ise gençliğin vurdumduymazlığından yakındığı konuşmasında, ‘Onu şu an hayatta olmamasına rağmen bütün amcalarından daha iyi tanıyorum. Kötü bir tablonun çizildiği bir ülkede mücadele etmek zor olsa da onun mücadelesi bize ışık oluyor.’dedi. Dilem Taştan