Eğitim emekçilerinin örgütlenmesine yönelik mücadelesiyle tanınan 'Devrimcilerin ablası' Elif Gökdemir, hayatını kaybetti. Gökdemir, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

'Devrimcilerin ablası' Elif Gökdemir hayatını kaybetti

Yakup DURMUŞ/ADANA

'Devrimcilerin ablası' olarak bilinen ve bir süredir kanser tedavisi gören Elif Gökdemir yaşamını yitirdi. Eğitim emekçilerinin örgütlenmesinde önemli rol alan, mücadelenin daima en ön saflarında yer alan Gökdemir, TÖB DER, Eğit Sen ve Eğitim Sen’in çalışmalarında da aktif rol aldı.

Gökdemir 12 Eylül sonrası yıllarda Adana ve Antep’te eğitim emekçilerinin fiili bir sendikal hareket sürdürdüğü dönemde çalışmalar yapmış örgütsüz emekçilerin örgütlenmesinde rol almıştı. 15 Temmuz 2016 sonrası KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin yanında yer aldı.Gökdemir aynı zamanda Adana Halkevi'nin de önemli figürlerinden biriydi. Barış ve demokrasi talepleri haykırılırken o yine en ön saflardaydı.

devrimcilerin-ablasi-elif-gokdemir-hayatini-kaybetti-976213-1.

SON YOLCULUĞUNA YOLDAŞLARI UĞURLADI

Önceki gün hayatını kaybeden Elif Gökdemir’i onunla mücadelede omuz omuza olan yoldaşları uğurladı.

İlk tören Buruk Mezarlığında yapıldı. Burada BES Şube Yöneticisi Sinan Tunç, Adnan Yücel’in bir şiirini okuyarak Elif Gökdemir’i andı. Daha sonra önceki dönemlerde Eğitim Sen Adana Şube Başkanlığı ve Genel Başkanlığı yağmış Kamuran Karaca ve Halkevleri adına Osman Erkut birer konuşma gerçekleştirildi.

Cenaze törenine, önceki dönemlerde Eğitim Sen’de Şube Başkanlığı görevlerini yapmış Güven Boğa, Seçil Sönmez’in yanı sıra, Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Üyeleri Emine Soncu Tunç, Nilgün Doğan yine önceki dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış İbrahim Bengül ve birçok Eğitim Sen üyesi, Eğitim İş üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Buruk mezarlığındaki törenin ardından Elif Gökdemir, Kozan’ın Alapınar Köy Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.