Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brezilya gençliğini Amazon Ormanları'nı korumak için ekim ayındaki seçimlerde oy kullanmaya çağıran oyuncu Leonardo DiCaprio'ya verdiği yanıtta, "Halkımız, Amazonlar'daki egemenliğimizi devam ettirmek ya da yabancıların çıkarlarına hizmet eden maşalar tarafından yönetilmek seçenekleri arasında karar verecek" cevabını verdi.

DiCaprio Brezilyalı gençlere seçim çağrısı yaptı, aşırı sağcı Bolsonaro yanıt verdi

Oyuncu Leonardo DiCaprio, Brezilya gençliğini Amazon Ormanları'nı korumak için ekim ayındaki seçimlerde oy kullanmaya çağırdı. Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise ""Halkımız, Amazonlar'daki egemenliğimizi devam ettirmek ya da yabancıların çıkarlarına hizmet eden maşalar tarafından yönetilmek seçenekleri arasında karar verecek" yanıtını verdi.

DiCaprio, Brezilya gençliğini Amazon Ormanları'nı korumak için ekim ayındaki seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

DiCaprio, Twitter mesajında, “Brezilya Amazon Ormanları'na ve iklim değişikliği açısından çok önemli olan diğer ekosistemlere ev sahipliği yapıyor. Orada olanlar hepimiz için önemli ve gençlerin oyu, sağlıklı bir gezegen için değişimi sağlamakta büyük rol oynuyor” ifadelerini kullandı. Oyuncu, paylaşımına Brezilya'da ekimde yapılacak seçimlerde nasıl oy kullanılacağıyla ilgili bilgileri içeren bir link ekledi.

Bolsonaro ise DiCaprio'nun açıklamalarına yanıt verdi. Devlet Başkanı, "Desteğin için teşekkürler, Leo! Gelecek seçimlerde tüm Brezilyalıların oy vermesi gerçekten önemli" dedi.

Amazon Ormanları'yla ilgili politikaları nedeniyle tepki çeken Bolsonaro, "Halkımız, Amazonlar'daki egemenliğimizi devam ettirmek ya da yabancıların çıkarlarına hizmet eden maşalar tarafından yönetilmek seçenekleri arasında karar verecek" ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, şunları söyledi: "Bu arada Amazon'da 2019'da çıkan yangınlarla ilgili paylaştığın fotoğraf 2003'ten. Bizim ülkemizde bu tür hataları yapan Brezilya vatandaşlarını tutuklamak isteyenler var. Ama ben bu tiranlığa karşıyım. O yüzden seni affediyorum. Brezilya'dan kucak dolusu sevgiler."