Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, dağıtım yaptığı 6 ildeki 25 bin çiftçinin borcu olduğunu öne sürerek 23 bin çiftçinin elektriğini kesmeye hazırlandıklarını açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Yaşar Avras, “Mesken abonelerine borçlarını ödemediklerinde nasıl bir ihbarda bulunuyorsak ve ödenmeyen borç için enerji kesintisi yapılacak” diyerek anlık kesinti yapacaklarını duyurdu.

Dicle Elektrik, 23 bin çiftçinin elektriğini kesip haczetmeye hazırlanıyor
Fotoğraf: İHA

Artan maliyetler sebebiyle çiftçiler borçlarını ödeyemiyorken Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, dağıtım yaptıkları 6 ilde bulunan 25 bin çiftçinin 23 bininin borcu olduğunu öne sürerek şirketin alacaklarını tahsil etmek için haciz işlemi yapacaklarını duyurdu.

Yeni dönemde çiftçilere de meskenlerde uyguladıkları gibi borçtan dolayı anlık elektrik kesintisi yapacaklarını söyleyen Arvas, “Artık borcu olana değil, borcu olmayan çiftçiye kesintisiz elektrik verilecek. Bu da 2023 yılı için çiftçimizde mağduriyet oluşturacak” ifadelerini kullandı.

“BORCUNU ÖDEMEYEN ÇİFTÇİLER ENERJİ BULAMAYACAK"

Arvas, yeni dönemde borcu olmayan çiftçilere kesintisiz elektrik verileceğini belirterek, "2023’te artık borcu olan çiftçilere değil, borcu olmayan çiftçilere kesintisiz, kaliteli hizmet hedefimiz var. Diğer abone gruplarında olduğu gibi artık tarımsal sulamada da vadesinde ödenmeyen borçlarından dolayı enerji kesintilerini anlık ve vadesi geçtiği tarihten itibaren yapmaya başlayacağımızı da buradan belirteyim. Mesken abonelerine borçlarını ödemediklerinde nasıl bir ihbarda bulunuyorsak ve ödenmeyen borç için enerji kesintisi yapılacak. 2023’te tarımsal sulamada da yapacağız ve bunu çok yoğun bir şekilde yapacağız. Bu da 2023 yılı için çiftçimizde mağduriyet oluşturacak. Bugüne kadar yapmak istemediğimiz uygulamayı maalesef 2023 yılında borcunu ödemeyen çiftçilere bunu uygulamak zorundayız. Kayıt dışı ile 2023 yılında çok yoğun bir mücadele yapacağız. Borçları gelen çiftçilerimizin borçlarını artık kesme durumuna geleceğiz. 2023’ten sonra borcunun vadesi geldiğinde ödemeyen enerjisini istemediğimiz halde kesmek durumunda kalacağız. Borcunu ödemeyen çiftçilerimiz artık ekim sırasında enerji bulamayacaktır" diye konuştu.

(İHA)