Didim Cemevi Kadın Kolları Başkanı Seyhan Tekin, kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulamalarının failleri cesaretlendirdiğini ifade etti

Didim Cemevi Kadın Kolları: Kadın cinayetlerinde 'iyi hal' indirimi failleri cesaretlendiriyor

ERDEM ÖZDEN

Didim Cemevi kadın kolları haftalık olağan toplantılarının ardından her geçen gün artan kadın cinayetleri ve şiddet olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kadınların halen özgürlüklerinin bedelini canlarıyla ödediğini kaydeden Didim Cemevi Kadın Kolları Başkanı Seyhan Tekin, “Emine Bulut, Şule Çet, Merve Ünal, Müzeyyen Boylu ve daha niceleri. Resmi olmayan verilere göre 2019'un ilk 10 ayında en az 284 kadın öldürüldü. Yargıya intikal eden kadına yönelik şiddet cinayet taciz ve cinsel saldırı dosyalarında etkili soruşturmaların yönetilmediğine çok sayıda dosyanın yargı elinde sürüncemede bırakıldığına, artan kadın cinayetleri davalarında halen haksız tahrik ya da iyi hal indirimi uygulanması failleri cesaretlendiriyor" dedi.

Seyhan Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu coğrafyada kadınlar yok ediliyor, katlediliyor ve yargının bu duruma karşı caydırıcılığı olmuyor. Yaklaşık 2 yıldır kayıp olan ve bulunması adına yetkilileri çok da çaba sarf etmediği, görüntülerde babası polis olan sevgilisi tarafından darp edildiği biliniyor ve halen nerede olduğu akıbeti hakkında hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Gülistan Doku'yu siz bulamadınız biz onun takipçisi olacağız. Henüz Gülistan'a dair sorgulamalarımız bitmeden Ankara'nın ortasında lise öğrencisi Şeyma babası tarafından katledip yol kenarına bırakıldı. Babasının bahanesi erkek arkadaşının olmasıydı. Erkek arkadaşın olması onun ölümüne sebep midir? Bize dayatılan tüm toplumsal rollere karşı çıkıyoruz. Nerede gezdiğimizi sorgulayan erkek adalet sisteminize de erkek toplumsal düzeninizi de reddediyoruz ve biz kadınlar susmayıp tüm kadınların sesi olmaya devam edeceğiz. Vardık varız var olacağız."