Aydın’ın Didim ilçesinde eylem ve etkinliklerde taşınan pankartlar ve atılan sloganlar gerekçe gösterilerek haklarında dava açılan 6 Eğitim Sen üyesi berat etti.

Didim’de 6 Eğitim Sen’li beraat etti

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Didim ilçesinde 3 yıl önce katıldıkları basın açıklamasında Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile birlikte eylem ve etkinliklerde taşınan pankartlar ve atılan sloganlar gerekçe gösterilerek haklarında dava açılan Eğitim Sen üyesi; Orhan Görü, Turgay Elçi, Gökhan Gök, Dursun Keleş, Mustafa Dağlı, Mehmet Sarıtaş’ın davasının 3. duruşması dün Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanıklar hakkında; "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan cezalandırılması talebi ile kamu davası açılırken mahkeme, sanıklarının eylemlerinin suçun yasal unsurlarını oluşturmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde dava sonuçlanmadan 3 öğretmen ihraç edilmişti.

"HAKLI OLAN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Konu hakkında BirGün’e açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Didim Şube Temsilcisi Turgay Elçi, “Bu davaya konu alan eylemlerle ilgili 6 öğretmen olarak açığa alınmıştık. Ben KHK ile ihraç oldum. Geçtiğimiz günlerde de 3 arkadaş mahkeme sonuçlanmadan meslekten ihraç edildi. Şu an ihraca konu olan konular beraat ile boşa düştü. Hükümsüz. Haklı olan mücadelemizi sürdürüyoruz. Soruşturmalar sağlıklı bir şekilde yürütülmüyor. İhraç talep eden yetkililer hakkında da hukuki süreç başlatacağız” diye konuştu.