Didim Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik müdahalelere dün düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

Didim'den Boğaziçi'ne destek

BİRGÜN EGE

Didim Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre yönelik eylemlere yapılan sert müdahaleleri protesto etti.

KESK Didim Temsilciliği önünde dün gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Didim Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman, “Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari ve teknik personeliyle siyasal tarihimizin sayfalarından silinmeyecek bir duruş sergiliyor” dedi.

Kahraman, şöyle konuştu:

“Rektörlerin atanarak değil seçimle gelmesini savunan; yöneticilerinde intihali, itaati ve yalanı değil liyakati görmek isteyen; tek tipçi, baskıcı ve kontrolcü bir öğrenme ortamı yerine eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir öğrenme iklimini talep eden üniversiteli gençler sabırla ve sebatla demokratik tepkilerini gösteriyor, taleplerini dile getiriyorlar. Her rengi eşit gören, rengârenk enerjileri ile özgürlüklerini savunan gençler, korku dağının zirvesine taht kuranların karşısında diz çökmüyor! Yeni rejimin sahipleri ise YÖK, medya ve polis eliyle demokrasi isteyen gençlere kumpas kurmaya, onları gözaltına almaya ve tutuklamaya devam ediyor."
Kahraman, Didim Emek ve Demokrasi Platformu olarak, demokratik tepkileri ve talepleri nedeniyle tutuklanan, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden dayanışma mesajı vermek isterken gözaltına alınan tüm gençlerin hızla serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti.