Çocuklarını kışlalarda şüpheli şekilde yitiren asker aileleri bir araya geldi, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Çocuklarını kışlalarda şüpheli şekilde yitiren asker aileleri bir araya geldi, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına kışlada hayatını kaybeden ve hastane raporuyla arkadan vurulduğu ortaya çıkan Serhat Yıldız’ın babası Ali Rıza Yıldız ile Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde geçen yıl 4 Eylül’de 2,5 aylık askerken hayatını kaybeden Volkan Kamalak’ın babası Hayri Kamalak katıldı.
Baba Ali Rıza Yıldız, benzer şekilde çok sayıda ailenin aynı şeyleri yaşadığını kaydetti, “Geçmişte yaşanmış olaylardan yola çıkarak ‘bugün bir şeyler yapabilir miyiz, birlikte bir yol yürüyebilir miyiz?’ çalışması ve arayışı içerisindeyiz” dedi.
‘YAŞAM HAKKI VAR’
Baba Ali Rıza Yıldız, bu sorunlar daha çok  konuşulur hale gelmedikçe, aileleri kurumsallaşmaya gitmediği sürece ölümlerin devam edeceği uyarısında bulundu “Yaşam hakkı var burada. Bir insanını yaşam hakkı var. ‘Peygamber ocağı’ olarak tanımladıkları o yerde ‘ne olursa olsun en iyisini onlar bilir’ mantığını kırmadığımız sürece hiçte öyle olmadığını ortaya koymadığımız sürece çok gençlerimiz ölecek” dedi.
‘İKİNCİ BİR BEDEL ÖDEMEYECEĞİM’
Baba Yıldız, oğlu 15 yaşındaki İbrahim’i askere göndermeyeceğini açıkladı. Şöyle dedi: “Bu ülkede nelerin olduğunun bariz bir şeklide farkındayım. Bu kirli sürece dur demek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Tek başıma da kalsam bu süreci işleteceğim. Serhat’ı mezardan çıkarma pahasına bunu yapacağım. İbrahim’i askere göndermeyeceğim. Ben bu ülkeye, bu topraklara ikinci bir bedel ödemeyi düşünmüyorum. Haksız yere ödenmiş bir bedelin hesabını bana vermedikleri sürece haksızca alınmış bir canın hesabının bana vermedikleri sürece benim duruşum değişmeyecektir. İbrahim’i askere göndermeyeceğim.”
‘BENDE DE BİR İBRAHİM VAR’
Açıklamaya Adana’dan gelen Baba Kamalak sözlerine, “Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde 2. Mekanize Taburu’nda hayatını kaybetmiş Er Volkan Kamalak’ın yüreği yanmış, acılı babasıyım” diyerek başladı.
Baba Kamalak, Ali Rıza Yıldız gibi kendisinin de İbrahim adında bir oğlu olduğunu söyledi. Şöyle devam etti: “Bende de bir İbrahim var. O kardeşinin acısıyla büyüyor. Ben hangi düşünceyle o çocuğu bu şerefsizliği anlatayım. Savunmasız bir insanı öldürmek veya intihara sevk etmek. Bu dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu bir onur savaşıdır. Benim bu düşünceye, bu zihniyete ne verecek evladım vardı, ne de ödeyecek diyetim. Zaten yasal hakkıdır. Verdiğim evlattan dolayı kendi kendimi suçluyorum, yargılıyorum. İbrahim’e mecbur olmadığım sürece kesinlikle askere göndermeyeceğim.”