Dikili'de 35 derecelik sıcakta yurttaşlar 4 gün susuz kaldı
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu İzmir Dikili’de halk 4 gündür susuz. İlçenin Gazipaşa, İsmetpaşa, Salimbey ve Cumhuriyet mahallelerindeki hanelere İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İZSU) atık su terfi hattındaki arıza sebebiyle su verilemezken, halk su ihtiyaçlarını tanker ve çeşmelerden karşılıyor. İZSU ekiplerinin arızayı gidermek için çalışmaları devam ediyor.

İlçedeki çeşmeye su doldurmaya gelen Hayrettin Çalışkan, “Evlerde bir damla su yok. Bulaşık dahi yıkayamıyoruz. Ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Saatlerce çeşmede su doldurmak için bekliyoruz” dedi.

Dikili’de yazlıkçı olan Zeynep Buksur da susuzluk sebebiyle zor durumda olduklarını söyledi. Buksur, "Son bir aydır bu 2’nci büyük su kesintisi oldu. Geçtiğimiz perşembe günü sular kesildi ve akmıyor. Zor durumdayız. İçme suyunu marketten alıyoruz ama diğer ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Hava da çok sıcak. Taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışıyoruz. Akşam saatlerinde birkaç saatliğine su aktı. Ancak çamurlu aktığından dolduramadık” ifadelerini kullandı.

İZSU tarafından uygulanan su kesintisi hakkında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İZSU Genel Müdürlüğü, bölgenin atık su hattının devre dışı kaldığı bu çalışma süresince, atık suların taşarak denize ulaşmaması ve telafisi mümkün olmayan çevresel problemler yaşanmaması için su tüketiminin azaltılması yoluna gitmiştir. Bu nedende bölgeye bir süre kademeli olarak su vermek durumunda kalınmış, yeniden su verilmeye başlanmıştır.”