Dikili'de BirGün Gazetesi ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan BirGün Gazetesi yazarı Barış İnce, patronsuz gazete BirGün'ün ve özgür basının önemini vurguladı

Dikili'de BirGün'le dayanışma etkinliği

ARZU PEK / DİKİLİ

BirGün gazetesine, Basın İlan Kurumu tarafından verilen ilan kesme cezasının ardından başlatılan "BirGün Benim" kampanyasına Dikili'den de destek geldi. Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen dayanışma etkinliğine Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Sol Parti Dikili, Bergama ve Aliağa İlçe Örgütleri, CHP, HDP ve EMEP Dikili İlçe Örgütleri, STK temsilcileri, Bergama Belediyesi tarafından sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve direnen kadınlar ve çok sayıda BirGün Gazetesi okuru katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz "BirGün Benim" kampanyasına destek vererek BirGün’e dijital abone oldu. Kırgöz’den sonra pek çok katılımcı da BirGün destek için dijital abone oldular.

"BİRGÜN SIRTINI HALKA YASLAMIŞTIR"

dikili-de-birgun-le-dayanisma-etkinligi-694999-1.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren BirGün Gazetesi yazarı Barış İnce ise, BirGün'ün patronsuz bir gazete olduğunu belirterek, "BirGün Gazetesi gibi özgür basınların böyle dönemlerde daha önemli bir yeri vardır. Türkiye'de pek çok televizyon kanalı ve gazeteler gerçekleri yazamazken BirGün Gazetesi hep halktan yana olmuş, sırtını halka yaslamış ve gerçekleri yazmıştır. Ensar Vakfı gibi bir skandalı ortaya çıkaran BirGün'e çok sayıda dava açılmıştır. Özgür basınla dayanışma böyle zamanlarda önem kazanır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İnce, BirGün gazetesi Dikili muhabirlerinden Lütfü Uzunkala'ya plaket verdi.

dikili-de-birgun-le-dayanisma-etkinligi-695000-1.