Dikili Emek ve Demokrasi Platformu çevre mitingi düzenledi. Coşkuyla geçen mitinge katılım da oldukça yüksek oldu

Dikili'de coşkulu çevre mitingi: Geleceğe sahip çıkıyoruz

LÜTFİ UZUNKALA

İzmir’in ilçesi Dikili’de bir araya gelen yüzlerce insan, çevre mitingi düzenledi. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu’nca düzenlenen miting, Bülent Ecevit Meydanı’nda toplanan çevrecilerin yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşte ‘Havama, suyuma, toprağıma dokunma’, ‘Dikilimize, sahilimize ve denizimize sahip çıkalım’, ‘Kozak’a, hayata, geleceğe sahip çıkıyoruz’ pankartları ile ‘Suyuna sahip çık’, ‘Havanın, suyun, toprağın telafisi yoktur’, ‘Yerin üstü altından daha değerlidir’ yazılı dövizler taşındı.

Mitinge, Bergama Demokrasi Platformu ve Bergama Çevre Platformu temsilcileri ile Bergama eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Budak da katılarak destek verdi.

Dikili Demokrasi Platformu adına konuşan Gülay Demir, Dikili Limanı’nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yapılmak istenen yapının takipçisi olacaklarını belirtti.

Ege Çevre Platformu adına konuşan Erol Engel de “Her şeye rağmen çevremizde yaşanan olumsuzluklara karşı susmayan, dimdik duran insanlarla birlikte olmak bizleri umutlandırıyor. Bu ülkede hukuk rafa kaldırıldı. Eğer hukuk uygulanmış olsaydı ne Kazdağları ne de Artvin talan edilirdi. Bilinsin ki bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Dikili Belediye Başkan Vekili Hakan Budak da konuşmasında, “Dikili’de ve ülkenin her yerinde doğa ve çevre mücadelesi veren herkesi selamlıyorum. Her zaman sizlerle birlikte olacağız, bu konuda gençlerimiz bilinçlendirilmelidir. İnsanlarımız bilinçlendikçe doğasına ve hukuka sahip çıkacağına inancım tamdır” dedi.
Konuşmaların sonunda Praksis Müzik grubunun konseri ile miting sona erdi.