Önceki akşam, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım için 5000 polis, yüzlerce belediye görevlisi...

ESRA KOÇAK -BirGün- ANKARA

Önceki akşam, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım için 5000 polis, yüzlerce belediye görevlisi, 70 iş makinası ile Dikmen Vadisi'nde yıkımı gerçekleştireceklerini duyurması üzerine Vadi halkı, kamuoyunu kendileriyle dayanışmaya çağırdı.

Gece yarısı yoğun kar yağışı nedeniyle yıkımın iptal edildiğini sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden duyuran Gökçek şunları yazdı: “Öncelikle şunu belirteyim, bugün saat 07.30’da Dikmen Vadisi’nde yıkım başlıyordu. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle yıkımı erteledik. Çünkü provakasyoncular ve CHP’liler Dikmen Vadisi üzerinden ajitasyon yapmak için bekliyorlardı.”

Gökçek bunun bir geri adım olmadığını da şu şekilde açıkladı: “Kar yağarken…diyerek lafa başlamalarına imkan vermedik. Ama bir adım geri atmamız söz konusu değil. Kesinlikle havalar ısınır ısınmaz yıkım gerçekleşecek.”
Vadi halkını hafta başında ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fazıl Güleken yıkım konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanlarının sorumluluk almasını önermişti. Aynı günün akşam saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Kamil Kılıç ve Yunus Aluç, Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan Osman Özbayrak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi CHP Grup Başkanı Fazıl Güleken’in aralarında bulunduğu bir heyet, Dikmen Barınma Hakkı Bürosu temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sonucunda, 28.01.2012 Cumartesi günü Dikmen Vadisi halkıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanlarının ve Meclis Üyelerinin katıldığı bir çözüm toplantısının yapılması önerisi çıkmış olmasına rağmen Gökçek yıkım kararını açıkladı.

GÖRÜŞME YOK, YIKIM VAR
Gökçek’in bu açıklamalarını sorduğumuz Vadi Halkı’ndan Hacı Ali Bayram gece boyunca vadi halkının uyumadığını söyledi ve şunları ekledi: “Gökçek bu açıklamaları yaparken vicdanı sızlamamıştır, çünkü kendisine yetki veren Başbakan’ın da ‘Ne olursa olsun yıkacağız’ derken vicdanı sızlamıyordu. Gökçek’in bu açıklamaları güzel bir itiraf oldu. Yani yaklaşık 2400 insanı karda kışta dışarıda bırakmak önemli değil, onun için önemli olan CHP ve onun gibilerin provakasyonlarıymış.”

“BİZİM EN BÜYÜK SİLAHIMIZ MASUMİYETİMİZ”
Kendilerine terörist diyen Gökçek’e “Bizim en büyük silahımız masumiyetimiz” diye yanıt veren Bayram, dişleri ve tırnaklarıyla yaptıkları evlerini yine dişleri ve tırnaklarıyla koruyacaklarını, yıktırmayacaklarını söyledi.

Yine Vadi Halkından Gülhan Yalnız ise Gökçek’in açıklamalarına karşı  “havalar ısındığında provakasyon olmayacak mı?” derken, Gökçek’i vazgeçirenin vadi halkının kararlılığı olduğunu ifade etti.

Öte yandan Dikmen Vadisi halkı evlerinin yıkılmaması için görüşmelerini meclis düzeyinde sürdürüyor.