İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu mahallesinde 18 Ekim’de polis tarafından vurularak ağır yaralanan 25 yaşındaki Dilek Doğan hakkında yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Dilek Doğan dosyasına gizlilik kararı

İleri'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya bakan Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 21 Ekim’de alınan karara itiraz ettiklerini belirten Doğan’ın avukatı Ebru Timtik, savcılığının kendilerine yanıt olarak 'tahkikatı hızlı yürüttüklerini' savunduğunu söyledi. ‘Hızlı’ yürütüldüğü savunulan tahkikatta dosyada henüz hiçbir şey açığa kavuşturulmamış ve sorumlular açıklanmamışken, Avukat Timtik, “Savcı tahkikatı çok hızlı yürütüyorum, gelecek hafta gerekli şeyleri öğreneceksiniz, dosyayı görecekseniz” ifadeleriyle olaya tepki gösterdi.

dilek-dogan-dosyasina-gizlilik-karari-82875-1.

‘TESADÜFDEN DİLEK’İN MÜŞTEKİ DEĞİL ŞÜPHELİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK’

Dilek’e soruşturma açıldığını da hatırlatan Timtik söz konusu soruşturmayı da tesadüf eseri öğrendiklerini şöyle anlattı: “Soruşturma numarasını öğrenmeye gittiğimizde Dilek’le ilgili ‘müşteki’ olarak değil, ‘şüpheli’ sıfatıyla 18 Ekim’de soruşturma açıldığını gördük. Yani vurulduğu gün, yaralandıktan saatler sonra açılmış.”

DİLEK İÇİN KRİTİK 10 GÜN BAŞLADI

Ailenin, avukatların ve kamuoyunun söz konusu olaya ilişkin adalet beklentileri sürerken, öte yandan Dilek’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Avukat Timtik, Dilek için önümüzdeki 10 günün kritik olduğunu belirtti. Timtik, Dilek’in yaşasa bile vücudunda hasar kalacağının belirtildiğini ifade etti. Timtik “Dilek uyandığında durumu netleşecek” dedi.

Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan da Dilek'in durumuyla ilgili "Beyninde ödem var. Eğer bu yok olursa uyanacak ve aramıza katılacak" dedi.