Dilek Doğan'ın cenazesi Maraş'a uğurlandı

BERİVAN TANRIVERDİ

Armutlu’da polis tarafından vurularak öldürülen Dilek Doğan bugün Armutlu Cemevi’nden son yolculuğuna uğurlandı. Doğan'ın cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Maraş’a götürülüyor.

Saat 11.00’de Armutlu Cemevi’nde yapılan törende Dilek Doğan’ın abisi yaptığı konuşmada “Savaşın bile bir ahlakı vardır. Elinde silah olmayan güçsüze karışmaz. Bunlar alçaklar, iktidarı korumak için yapıyorlar. Yoksul halk çocuklarını öldürüyorlar. Yılmayacağız, kazanacağız. Cenazemize bile saygıları yok. Bizim cenazemizi bizden saklıyorlar. Nereye gömeceğimize bile karışıyorlar. Cenazelerimizi nereye defnedeceğimizi size mi soracağız? Ölülerimizden bile korkuyorlar. Korkak alçak bunlar” dedi.

Dilek’in avukatı Oya Aslan “Dilek’in dosyasını alıp gittiler bizden. Katili tanıyoruz ama iktidar ve savcılar katili koruyor” diye konuştu.

'BOYUN EĞMEM KATİLİ BULURUM'

Cemevi’ndeki cenaze töreninde konuşan anne Aysel Doğan ise “Kızım hastanede yaşıyordu, polis öldürdü onu. Bizden her şeyi sakladılar. Yavrumun önünde duramadım. O kurşun bana gelseydi. Hiçbir şey yokken, arama yaparken kızımı vurdu. Kızım ayaklarımın önüne düştü. Polisin yüzünü tanıyorum. Kızımın katilini tanıyorum. Getirsinler kızımın katilini. Boyun eğmem, katili bulurum’ dedi.

Cemevi’nde bulunan Grup Yorum, Dilek Doğan için marş söyledi. Doğan’ın cenazesi, yürüyüşle evine getirildi.

Dilek Doğan’ın cenazesi, cenaze nakil aracıyla Maraş’a uğurlandı.