İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) 17’nci başkanını seçmek için sandığa gitti. 4 kişinin aday olduğu başkanlığı Dilek Gappi kazandı.

Dilek Gappi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni başkanı oldu

BİRGÜN EGE

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yeni başkanını seçmek için sandığa gitti.

Dört adayın yarıştığı seçimde, 563 gazeteci oy kullandı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen seçimde, 558 geçerli oydan 202'sini alan Emek ve Gelecek Grubu’nun adayı Dilek Gappi, İGC'nin yeni başkanı seçildi. Diğer adaylar, Mustafa Yılmaz 124 oy, Murat Attila 81 oy, Mehmet Ali Okumuş ise 17 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından açıklama yapan Gappi, yeni döneme iddialı bir ekiple başlayacaklarını dile getirerek, “Biz ekibi oluştururken özellikle şuna dikkat ettik; kişisel, siyasal, ticari hiçbir kaygısı olmayan arkadaşlardan ekip oluşturduk. Projeleri, iç yapıyı biliyoruz. Ertesi gün ne yapacağımızı biliyoruz. Zaman kaybetmeyeceğiz. Basın sektörünün en büyük sorununun itibar olması içimizi acıtıyor. O nedenle yapacağımız her çalışma bizim için itibarı yükselten kazanca dönmeli. Genç meslektaşlarımızı da kucaklayacağız. Her eleştiriyi sonuna kadar dinleyeceğiz. Komisyonlarla birlikte aktif bir yönetim tarzı uygulayacağız” dedi.

Dilek Gappi'nin listesinde şu isimler yer aldı: Semih Aksoy, Yılmaz Coşkun, Mehlika Gökmen, Meltem Seyis, Duygu Tuncer, Gökhan Soyulmaz, Esat Erçetingöz, Erdal Erek, Mücahit Bektaş ve Mehmet Güçlü Güler.