3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüyen yüzlerce kişi, ‘Sadaka değil iş istiyoruz‘ dedi

Dilenmiyor direniyoruz!

ONUR EREM - @onurerem

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dün bir araya gelen yüzlerce kişi Taksim’de “Sadaka değil iş istiyoruz’’ sloganıyla yürüyerek haklarını talep etti. Engelli yurttaşlar, yardım ya da ayrıcalık değil, insan olmanın gerektirdiği temel haklarını talep ettiklerini dile getirdi.

Bu seneki eyleme diğer yıllardan farklı olarak engelli örgütlerinin dışında toplamda 44 farklı sivil toplum örgütü de katıldı.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen engelli yurttaşlara destek olmak için gelen birçok kişi Taksim Meydanı’nda toplanarak Galatasaray Lisesi’ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında, “Sadaka değil iş istiyoruz”, ‘’“Dilenmiyoruz, direniyoruz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atıldı. Engelli yurttaşlara CHP İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey ve Mahmut Tanal da destek verdi.

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYOR

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı Turhan Hançerli okudu. Açıklamada, “Ayrıcalık istemiyoruz! Temel insan hakları sözleşmeleri ve anayasa ile korunan eşitlik ve adalet istiyoruz. Engellilere aylık bağlanmasını, açlık sınırında yaşama şartına bağlayan düzenlemenin sonlandırılmasını, eğitim hakkına erişimimizin sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Kısa bir konuşma yapan Şafak Pavey ise AKP’nin kaşıkla verdiği hakları kepçeyle aldığını söylerken, “Engelliler maalesef hükümetin umrunda değil” ifadelerine yer verildi.