Diliniz FOTO, vicdanınız ŞOP: Sabah'tan 52 saniyelik Kabataş masalı

Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP'li isimlerin savunuculuğunu yaptığı Kabataş yalanına dair 232 farklı kameranın 2 bin 560 saatlik görüntülerini inceleyen Emniyet tek bir kanıt bulamazken, iktidarın yardımına yine havuz gazetelerinden Sabah yetişti!

Olay anını gösteren görüntülerin karartıldığını savunan Sabah, iddiasını fotoşoplu görsellerle kanıtlamaya çalıştı! Herhangibir kamera kaydına dayanmayan haberde 'belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grup' tek örnek figürlerle canlandırıldı.

Tek bir kanıt bile bulamadığı ortaya çıkan Emniyet'i kaynak göstererek çelişki yaratan Sabah, haberinde "Gezi olayları sırasında 1 Haziran 2013'te Kabataş'ta Zehra Develioğlu ile 6 aylık bebeğine yapılan saldırının 52 saniyede gerçekleştiği ortaya çıktı. Polisin, eldeki tek kamera kaydında yaptığı incelemeye göre, 20-30 kişilik bir grup, Develioğlu ile bebeğinin yanında toplam 52 saniye kalıp, sözlü ve fiziki tacizde bulundu. Kalabalığın bu tacizi, bölgedeki gişe ve durak. kameranın görüş açısını kapattığı için net görülemiyor. Olay yerini daha iyi gören kameraların görüntüleri ise gizli bir el tarafından yok edildi" dedi.


'MOBESE SİSTEMİ CEMAAT'İN ELİNDE'
Sabah, Kabataş'ta olayın yaşandığı dönemlerde çevrede bulunan MOBESE sisteminin Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen ve polis baskınına uğrayan Kaynak Holding'e ait Sürat AŞ'nin kontrolünde olduğunu da vurguladı. Haberde, "Paralel Yapı'nın finans merkezi olan Kaynak Holding'e bağlı şirketin, MOBESE görüntülerini karartmış olabileceği şüphesi, soruşturma kapsamında inceleniyor. Kamera kayıtları (Mobese) Sürat Teknoloji bünyesinde toplanıyordu. 17 Aralık sonrası sürat ile ilişki kesildi" denildi.

DAKİKA DAKİKA 'SABAH YALANI'
Sabah'ın iddiasına göre 'Kabataş hadisesi' dakika dakika şöyle gelişti:

19.42: Zehra Develioğlu, Kabataş durağında kameranın açısına giriyor. Yanında bebek arabası var.
19.49: 20-30 kişilik bir grup Develioğlu'nun yanına geliyor. Burada 52 saniye boyunca sözlü ve fiziki tacizde bulunuyor. Durak görüntü açısını kestiği için orada neler olduğu görüntüye yansımıyor.
19.50: Saldırgan grup uzaklaşıyor.
19.58: Develioğlu'nun eşi yanına geliyor. Birlikte yürümeye başlıyorlar.
19.59: Eşi ile birlikte Zehra Develioğlu kamera açısından çıkıyor.

Emniyet, Kabataş'a dair tek kanıt bulamadı!

Erdoğan Kabataş yalanını tekrar diline doladı: 'Hâlâ ahlaksızca üzerine gidiyorlar'

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti

Çakır ve Selvi hakkında Kabataş yalanı ile ilgili suç duyuruları bir yıldır bekletiliyor

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'