Göreve geldiği günden beri AKP’nin ‘dindar nesil’ projesi için çalışan Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yardımcılığı’na getirildi. Yılmaz, AKP’nin imam hatip projesinin en önemli yürütücüsüydü.

‘Dindar nesil’ için çalıştı bakan yardımcısı yapıldı

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yardımcılığı’nda değişiklik yapıldı. Görevden alınan Ahmet Emre Bilgili’nin yerine Nazif Yılmaz getirildi. Karar dün gece Resmi Gazete’den duyuruldu. Yılmaz’ın, kadın düşmanı açıklamalarıyla bilinen ÖNDER İmam hatipliler Derneği ile ve Karaman’da 46 çocuğa istismar vakasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’yla yakın ilişkileri bulunuyor. Yılmaz 2014’te getirildiği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü boyunca AKP’nin ‘dindar nesil’ projesi için en çok çalışanlardan biriydi. Onun döneminde imam hatipler hem ortaokul hem de imam hatip düzeyinde arttı.

Yılmaz’ın göreve geldiği günlerde imam hatip ortaokulu sayısı bin 361’di. Bu sayı bugün katlanarak 3 bin 427’ye yükseldi. Öğrenci sayısı ise 240 bin 15’ken 714 bin 297’yi buldu. İmam hatip liselerinde de durum benzer. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan okul sayısı 854’ten bin 673’çıktı. Öğrenci sayısı ise 474 bin 96’dan 666 bin 963’e yükseldi. Yılmaz imam hatip dayatmalarının sürdüğü bu yıllar boyunca Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Yılmaz ayrıca görevdeyken defalarca TÜGVA, Ensar gibi vakıflarla protokoller imzaladı. Bu protokollerin yargı tarafından engellenmesine rağmen kararlara uyulmadı. Okullarda seçmeli ders dönemlerinde dini ağırlıklı derslerin seçilmesi için de her dönem çalışmalar yürüttü.

Ayrıca Yılmaz’ın bazı çalışmaları şöyle:

► 2002-2012 yıllarında Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi'nde imam hatip liselerinde eğitimin kalite ve niteliğini artırmaya yönelik gerçekleştirilen komisyon çalışmalarını koordine etti ve faaliyetlerde yer aldı.

► 2002-2012 yıllarında Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi’nde İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri Öğretim Programları değerlendirme, geliştirme ve materyal hazırlama çalışmalarında bulundu.

► 2006-2012 yıllarında Ensar Vakfı'nda ilahiyat ön lisans ve İLİTAM öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri veren "Ensar Enstitüsü"nün kuruculuğunu ve koordinatörlüğünü yürüttü.

► 2002-2012 yıllarında İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER'de imam hatip liseleri öğretmenleri komisyon çalışmalarını yürüttü ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

► 2007-2008 yıllarında bir süre İstanbul Müftülüğü İstişare Heyeti Üyeliğinde bulundu. Beşiktaş Ihlamur Kur'an kursunda öğrencilerine eğitim seminerleri verdi.

► 2002-2008 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liselerinde uygulanan "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri" projesinde formatör öğretmen olarak görev yaptı. Bu çerçevede imam hatip liselerinde ve eğitim kurumlarında anne-baba-çocuk eğitimi seminerleri verdi.

► 2010-2013 yıllarında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde Kuran Kursu öğreticilerine ve din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitim çalışmalarında seminerler verdi.