İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Evliyazade Vakfı’nın erkek kuran kursunun iki blokuna yangın merdiveni yaptırıyor.

Dini vakfın yangın merdiveni Valilik’ten

Berkay SAĞOL

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından, İzmir’in Karabağlar ilçesinde faaliyet yürüten Evliyazade Vakfı’nın erkek kuran kursunun iki blokuna yangın merdiveni yaptırılacak. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre, 7 Mart’ta açık usul düzenlenen ihalenin sonucu 13 Nisan’da açıklanırken, yapım işinin 9 Temmuz’da sona ereceği bildirildi. Yapılacak merdivenlerin bedeli ise 597 bin 400 TL olarak belirlendi.

Evliyazade Vakfı’nın sitesinde yer alan bilgilere göre, Erkek Kuran Kursu olan B blokun alt katları Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne tahsis edildiği öğrenildi. 1986 yılında kurulan vakfın yönetim kurulu başkanlığını 2001 yılına kadar imam hatip Fevzi Onay yaparken, o yıldan beri ise İsmail Hakkı Tanrıbuyruğu başkanlık yapıyor.

Vakfın sitesinde yer alan vizyonumuz kısmında ise şu bilgiler yer alıyor: “Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek. Tecvid, tashih-i huruf ve tali gibi Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumayı sağlayıcı bilgileri uygulamalı olarak öğretmek. İbadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek ve anlamlarını öğretmek. Hafızlık yaptırmak. Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasını sağlamak. İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatı ve örnek ahlakı hakkında bilgiler vermek. Dini içerikli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.”

OKULLARA YOK DİNİ VAKIFLARA VAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’nin, 10 Nisan’da Evliyazade Vakfı’nın düzenlediği iftar programına katıldığı öğrenildi.

Öte yandan kuran kursu binasına yangın merdiveni yapılırken, aynı dönemde İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İzmir’in Bergama, Buca ve Aliağa ilçelerinde toplam 5 okulun güçlendirme ve onarım ihalelerini iptal etti. İptal edilme gerekçelerinde ise, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle”, “İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle” ve “Mahal Listesi ve Projelerde düzeltilmesi mümkün olmayan eksikliklerin bulunması” ifadeleri kullanıldı.