Trabzon Cumhuriyet Savcılığı, Hrant Dink cinayetinde bazı jandarma görevlilerinin ihmali bulunduğu gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi

Gazeteci Hrant Dink"in İstanbul"da öldürülmesi olayının ardından Dink ailesinin avukatları, cinayeti gerçekleştiren O. S ve azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Y.H."nin Trabzon"un Pelidi Beldesi"nde Hrant Dink"i öldürücekleri ile ilgili sözler sarfettikleri ve bunun Jandarma İstihbarat görevlilerine Cİ. isimli şahıs tarafından bildirildiğinin ortaya çıkması üzerine o dönemde Trabzon"da görev yapan 6 jandarma görevlisi hakkında bir süre önce soruşturma açılması yönünde talepte bulunmuşlardı.

SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI

Dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz ile aralarında İl Merkez Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü M.Y."nin de bulunduğu toplam 6 jandarma görevlisi hakkında görevi ihmalden dava açılması talebi üzerine Trabzon Valiliği bir inceleme başlatmış ve bu inceleme sonucunda söz konusu kişiler hakkında soruşturma izni verilmemesine karar vermişti. Bunun ardından Trabzon Bölge İdare Mahkeme-si"ne itiraz edilirken, itiraz reddedilerek kararın kesinleştiği bildirilmişti.

"KOVUŞTURMAYA GEREK YOK"

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığı şüpheli jandarma görevlileri hakkında 4483 sayılı yasanın 2, 3 ve 9. maddelerince kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı"nın kararına karşı tarafların 15 gün içinde Rize Ağır Ceza Mahkemesi"nde itiraz edebilecekleri belirtildi.