Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında yer aldığı 8 sanık hakkında Trabzon'da açılan iki davanın, cinayet sanığı Ogün Samast'ın da yargılandığı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayla birleştirilmesi istendi.

Katledİlen gazeteci Hrant Dink'le ilgili, dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında yer aldığı 8 sanık hakkında Trabzon'da açılan iki davanın, cinayet sanığı Ogün Samast'ın da yargılandığı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayla birleştirilmesi istendi.
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Dursun Kaya Güleç, Dink cinayetiyle ilgili Albay Ali Öz hakkında, zabıta amiri olmasından dolayı, Dink'in öldürülmesi olayından önce bu konuda istihbari bilgiler elde edildiği halde bunları değerlendirip yasal işlem yapmadığı için ''görevi ihmal ettiği' iddiasıyla mahkemelerinde açılan dava ile Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında ''görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma'' suçundan Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davaların sürecini anlattı.
‘DURUŞMA ERTELENDİ’
Hakim Güleç, daha sonra, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinin kendi mahkemelerinde açılan dava ile Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Albay Öz hakkında açılan davanın birleştirilmesini istediğini hatırlattı.
Taraflar bu konudaki görüşlerini aktardıktan sonra, Mahkeme heyeti, Dink cinayetiyle ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının onaylı suretinin çıkarılıp dosyaya konulmasına ve her iki davanın birleştirilip birleştirilmemesi konusunun müşteki konumundaki Dink ailesinin mensuplarının davaya katılıp katılmayacağı yönünde karar verilmesinin ardından kararlaştırılacağını belirtti.
Mahkeme Heyeti Başkanı Dursun Kaya Güleç duruşmayı erteledi.