Son şarkısı Çiçek Gibi’yi anlatan Bade Nosa, “Hayatınızı vampirlerin elinden kurtarıp başkalarının bahçesinde kurutmamayı öğrendiğinizde, her anı sizin keyfinize amade” ifadelerini kullandı

Dinleyicilere “Çiçek Gibi” şarkı

SERCAN MERİÇ

Bade Nosa, son teklisi Çiçek Gibi’yi tüm dijital platformlarda yayımladı. 3 yıl önce Bodrum’da, “Şimdi otuzlu yaşlar kafasıyla yeniden başlayalım bakalım” diyerek Bade Nosa ismiyle kendi şarkılarını paylaşmaya karar veren genç müzisyen, yeni şarkısının hikâyesini şöyle anlattı: “Epey yakın ilişkilerimde üst üste hayal kırıklıkları, hâlâ şaşırdığım dargınlıklar yaşadığım 1 – 1 buçuk yıl geçirdim. En son geçen kış, ummadığım şekilde kalbimin kırıldığını hissettiğim bir gün telefonumdaki not defterine ‘Çiçek gibi insanlar kondur yoluma ömrüm, kalbimden caymak istemiyorum’ yazmıştım. Şarkının geri kalan sözlerini ise daha önce yazmıştım, o dizeler aklıma geldikçe. Hepsi, şu an ömrümün geri kalanından temennilerimdir, ne eksik ne fazla.”

“Hayata dair Bade Nosa'nın beklentileri nedir?” sorusunu cevaplayan müzisyen, “Korkmadan yaşamayı öğrendiğinizde, titremek yalnızca soğuktan kaynaklı. Hayatınızı vampirlerin elinden kurtarıp başkalarının bahçesinde kurutmamayı öğrendiğinizde, her anı sizin keyfinize amade… Aynen şarkıda anlattığım gibi, bu gezegenden nazikçe yürüyüp gitmeyi tarif ediyorum aslında; kendimden beklentim ve hayattan temennim böyle bir ömrün hikâyesi. Keçisi, kedisi, çiçek gibi insanları eksik olmadan” dedi. Bade Nosa, Çiçek Gibi’deki temennilerini paylaşan dinleyicileri ile ilgili “Kendi hayatlarında nefrete, ayrımcılığa verecek pek bir primi yoktur gibime geliyor” ifadesini kullandı.

PANDEMİ BU DÖNEMİNİ TAMAMEN ŞEKİLLENDİRDİ

“Şifa ve huzur arayan insanlara fiziksel ve ruhsal anlamda elimden gelen yardımı yapabilmek hayatta beni en çok motive eden şeylerden biri” diyen Bade Nosa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şarkılar yoluyla da bu böyle, diğer işim olan zehirsiz, doğal kozmetik ürünlerimiz yoluyla da… Ben umutlandıkça, şifalandıkça, ferahladıkça, başkaları da bunu tatsın ve paylaşsın çok istiyorum.”

Pandeminin son dönemlerdeki müzikal serüvenini tamamen şekillendirdiğini belirten Bade Nosa, “Pandemi olmasaydı nasıl olurdu kestiremiyorum ancak pandemiyle şekillenen bir müzik hayatında bol bol evde oturup yeni şarkılar yapmak düştü benim payıma” açıklamasını yaptı.