CHP’li Hakverdi, yapımı yılan hikayesine dönüşen ve milyonlarca liralık maaliyeti ile gündemden düşmeyen Ankapark için alınan oyuncakların garanti süresinin park hizmete açılmadan dolduğu iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi. Hakverdi, bundan dolayı ortaya çıkan zararı sordu

Dinozoru da mı ranta bulaştı?

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Melih Gökçek’in dinazorları ve milyonlarca liralık maliyeti ile gündeme gelen Ankapark’taki 1217 oyuncağın, park hizmete girmeden garanti süresinin dolduğuna yönelik iddiaları İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Ankara’da başta halk olmak üzere meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin uyarılarına rağmen Atatürk Orman Çiftliği üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankapark’ın yapıldığını ve park için 1217 oyuncağın yanı sıra, dinozorlar ve robotlar alındığını hatırlatan Hakverdi, belediye tarafından ihale ile Ankapark’a alınacak dinozor ve kamuflaj malzemeleri ile dinozor iskeletleri ve fosilleri için ödenen toplam tutar 8 milyon 664 bin 992 lirayı bulduğunu ifade etti.

1217 oyuncağın çalışmaya başlamadan sözleşmedeki hata ile garanti süresinin dolduğunu ve oyuncaklar için yeni bir garanti sözleşmesi yapılacağını belirten Hakverdi, Bakan Ala’ya şu soruları sordu:

Yapımı henüz sona ermeyen Ankapark için 27 Mayıs 2016 tarihi itibariyle toplam kaç TL para harcanmıştır? Yapımı tamamlandığında maliyeti ne olacaktır? Ankapark için alınan oyuncaklar, robotlar ve dinozorlar için garanti sözleşmesi imzalanmış mıdır? İmzalanmış ise hangi tarihte ve ne kadar süreliğine imzalanmıştır? Garanti veya sigorta için ekstra ücret ödenmiş midir? Ankapark’a alınan oyuncaklar, robotlar ve dinozorlar için daha park açılmadan garanti süresinin dolduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise neden park açılmadan ve oyuncaklar dahi kullanılmadan garanti süresi dolacak şekilde sözleşme imzalanmıştır? Bu nedenle zarar ne kadardır? Zarar, zarara yol açan yöneticilere mi ödetilecektir? Garanti süresinin yapılan yanlış sözleşme nedeniyle dolduğu iddiaları doğru mudur? Oyuncaklar, robotlar ve dinozorlar için yeni bir garanti sözleşmesi imzalanacak mıdır? Ankapark için sigorta sözleşmesi yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi firmadan kaç liraya yapılmıştır?