Marmara Üniversitesi, Kenan Evren Kışlası arazisi üzerine yapacağı ‘külliye’nin adını ‘Recep Tayyip Erdoğan’ olarak belirledi

Diplomayı göstermedi adını ‘külliye’ye verdi!

Akademik birimlerini İstanbul Maltepe’de toplayacak olan Marmara Üniversitesi, yeni ‘külliyesi’nin adını belirledi. Kenan Evren Kışlası’nın arazisi üzerine yapılacak külliyenin adının ‘Recep Tayyip Erdoğan’ olacağı öğrenildi. Marmara Üniversitesi ile Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında geçen günlerde bir anlaşma imzaladı. Marmara Üniversitesi’nin Küçükçekmece Halkalı, Bahçelievler ve Şişli Nişantaşı yerleşkelerinin TOKİ’ye devredilmesinin karşılığında, Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisi, üniversiteye tahsis edildi. Yeni yerleşkeye yapılacak binaları ise TOKİ’nin yapmasına karar verildi. İnşaata ilişkin plan ise geçen ekim ayında ihaleye çıkartılırken, ihalede üniversitenin yerleşkesinin adı olarak, “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Master Plan Konsept Tasarımı Hazırlanması İşi” belirtildi. “Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi”nin 3 bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacağı öğrenildi.

İhaleyi ‘tanıdık’ kazandı
İnşaat öncesi planları ise Hassa Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin yapacağı belirtildi. İhaleyi kazanan şirketin sahibi Muammer Hilmi Şenalp, fikri Erdoğan’a ait olan Mimar Sinan Camii’nin mimarı olarak biliniyor.