Demirören’in borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Kemer Country’de inşaat da direniş de sürüyor. Bölge halkı direnişlerinin 11’inci gününde belediyeye verdikleri dilekçelere 10 gündür cevap verilmediğini hatırlattı.

Direniş sürecek
Fotoğraf: ANKA

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin, Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Göktürk Mahallesi’ndeki 224 bin metrekarelik arazideki inşaat çalışması sürüyor. Araziye konut inşa edilmesine karşı direniş başlatan mahalleli, dün bir kez daha itirazlarını dile getirdi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in bu sabah Göktürk Biltes Koleji’nde bir resim sergisinin açılışını yapacağını öğrenen mahalleli, kolejin önünde bir araya geldi. Ancak, Belediye Başkanı Köken, söz konusu açılışa katılmadı.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, grup adına bir açıklama yaptı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Köken'in bölgede yaşanan yeşil katliamından birinci derece sorumlu olduğunu öne süren Onanç, şunları söyledi: “Mimar Müdürlüğü'ne dilekçelerimizi bıraktık. Ama henüz bir sonuç alamadık. 10 gündür sesimizi duymayan, burada yapılan talana hiçbir şekilde cevap vermeyen Belediye Başkanı'na gelip buradaki talanı bir an önce durdur mesajı vermek üzere arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gelmesi gereken saat 10.00’du. Şu anda saat 11.50. Bir saattir biz burada kendisini bekliyoruz, gelmedi. Sonra gelmeyeceği söylendi. Bu arada şu haberi aldık. Biz burada beklerken kendisinin özel kalemi bizi arayıp 4 gündür talep ettiğimiz randevuyu verdi. Saat 14.00'de bizi belediyeye beklediğini söyledi. Gideceğiz, bu talana bir an önce dur demesi için kendisini göreve davet ettiğimizi söyleyeceğiz. Eğer bir ruhsat süreci varsa, bütün bu usulsüzlüklere rağmen, bir an önce o ruhsat sürecinin durdurulması gerektiğini söyleyeceğiz. Direnişimizi devem ettireceğiz.”

ANKA