Amasra’da Hattat Holding tarafından birçok usulsüzlük yapılarak kurulmak istenen ve yargı kararı ile durdurulan projede ÇED süreci yeniden başlıyor. Küre Dağları Milli Parkı ve kalesiyle UNESCO Geçici Miras Listesi’ne giren Amasra’da kömürlü santral yapmakta ısrarcı olan Hattat Holding’in yeniden başvurusuyla bugün ÇED Halkın Katılımı toplantısı yapılacak. Amasra halkı, bugün Amasra Spor Salonu’nda yapılması planlanan toplantıyı […]

Direniş yeniden başlıyor

Amasra’da Hattat Holding tarafından birçok usulsüzlük yapılarak kurulmak istenen ve yargı kararı ile durdurulan projede ÇED süreci yeniden başlıyor. Küre Dağları Milli Parkı ve kalesiyle UNESCO Geçici Miras Listesi’ne giren Amasra’da kömürlü santral yapmakta ısrarcı olan Hattat Holding’in yeniden başvurusuyla bugün ÇED Halkın Katılımı toplantısı yapılacak.

Amasra halkı, bugün Amasra Spor Salonu’nda yapılması planlanan toplantıyı protesto etmeye hazırlanıyor.

Halkın Katılımı Toplantısı öncesi BirGün’e konuşan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Bartın Platformu’ndan Adnan Soylu, direnişin yeniden başlayacağını söyledi.

SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIZ

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Hattat Holding, pek çok kez yargı tarafından iptal edilen, protesto edilen termik santral projesini yapma ısrarından vazgeçmiyor. Hattat santral yapma konusunda ısrarlı olabilir fakat bizler bu konuda çok daha kararlıyız. Amasra’ya termik santral yaptırmayacağız” dedi. “Hattat huzurumuzu kaçırmak istiyor” diyen Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgilendirme toplantısı yapmak istiyorlar. Bizler termik santralın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler santral istemiyoruz. Santrala karşı yıllarca gece gündüz mücadele ettik. Davalar açtık. Termik santral yaptırmama zaferimizi elimizden almalarına izin vermeyeceğiz. Direnmeye devam edeceğiz.”

DİRENİŞİMİZ SÜRECEK

Bartın Platformu’ndan Adnan Soylu da bir haftadır toplantılar düzenlediklerini ve ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’nı protestoya hazırlandıklarını belirtti. Amasra’da termik santral projesine karşı uzun bir mücadele geçmişleri olduğunu anımsatan Soylu, “Süreç bizim için yeniden başladı, direnişimiz devam edecek” dedi.

Amasra Spor Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilecek toplantıyı protesto etmek için Bartın Eski Terminali önünden araçlar kaldıracaklarını belirten Soylu, “Termik santral yapımının planlandığı Tarlaağzı ve Gömü Köyü’nden de yoğun katılım bekleniyor. Bartın halkı bugün tek yürek olup toplantıyı protesto edecek” diye konuştu.