Direnişçiye 66 barodan destek

HABER MERKEZİ

Muğla Milas’ta 14 Kasım’da Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali sponsorluğunda düzenlenen Zeytin Şenliği’ni protesto ettiği yaşam savunucusu Deniz Gümüşel’in gözaltına alınmasına tepki büyük.

66 baro tarafından yapılan ortak açıklamada, "Çevreci yurttaşımız hakkında dava açılması durumunda barolar olarak yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz" denildi.

Açıklamada, termik santral ve kömür madeni işleten YK Enerji firmasını ‘Ya Ölmez Ağaç Zeytin, Ya Katil Kömür’ yazılı döviz eşliğinde protesto eden Gümüşel’in serbest bırakıldığı hatırlatıldı. Gümüşel’in anasayal hakkını kullandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“‘İnsanlar insanca yaşasın, yeryüzü bütün canlılara ve sağlıkla yuva olabilsin’ diye mücadele eden bir yurttaşın, Anayasal hakkı gereği şiddete başvurmadan protesto hakkını kullandığı için gözaltına alınması, adli işlem yapılması yönünde karar alan kamu yöneticileri ve kolluk güçleri, bilerek ya da bilmeyerek kimi şirketlerin çıkarlarına hizmet ettiklerinin, doğa ve insan yaşamında telafisi güç zararlar yarattıklarının farkına varmalıdırlar. Aslolan protesto hakkını kullananlara değil, haksız soruşturmalar açanlar hakkında soruşturma açılmasıdır. Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel’in serbest bırakılmış olması, hukuksuzluğun giderildiği anlamı taşımamaktadır. Çevreci yurttaşımız hakkında dava açılması durumunda barolar olarak yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz."