Direnişin izinde Haziran sempozyumu…

Redaksiyon Dergi, Haziran direnişinin yıldönümünde, Ankara’da direnişi anlatan ve önümüzdeki süreçte nelerin yapılabileceğinin tartışılacağı bir sempozyum düzenliyor.

Geçen yıl düzenlenen ‘İsyanın İzinde Şimdi Nereye’ sempozyumunun ikincisi olan sempozyum yarın başlıyor. On gün sürecek olan ve ‘Haziran 2013 Sonrası ve Gelecek Sempozyumu’ ismiyle düzenlenen programda birçok kişi konuşmacı olarak yer alırken sempozyuma Redaksiyon Atölye ev sahipliği yapacak.

Sempozyumda İstanbul Kadıköy’de faşist çeteler tarafından katledilen Bahadır Grammeşin’in adını taşıyan eğitim atölyesi bulunurken, eğitim fakültesi öğrenci ve hocalarının yer alacağı atölyede Bahadır'ın anısını sürdürecek eğitim çalışmaları üzerine tartışılacak.

Program, 25 Mayıs'ta, 45'likler toplantıları ile başlayacak. Bu bölüme konuşmacı olarak Handan Koç, Evren Hoşgör, Tarık Şengül, Serdal Bahçe ve Alper Taş katılacak.

Dünya isyan hareketleri üzerine yapılacak tartışmada Hayri Kozanoğlu ve Güven Gürkan Öztan yer alırken, Gündelik Hayat ve Örgütlenme üzerine ise Selçuk Candansayar ve Yasin Durak, Gezi'nin Dili ve Siyaset üzerine Erk Acarer ve Barış İnce konuşacak. Haziran 13 Perspektiflerindeki katılımcılar ise Gamze Yücesan Özdemir ve Melih Pekdemir olacak.

Kapanış oturumu ise İsmail Saymaz tarafından yapılacak. Saymaz söyleşisinin ardından ‘Ali İsmail Emri Kim Verdi’ kitabını imzalayacak.