Direnişin zaferi: Dikmen'in mal varlıklarına haciz
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

ETF Tekstil’in kapatılmasının ardından başta tazminatları ve ikramiyeleri olmak üzere alacakları için direnişe geçen DERİTEKS işçilerinin mücadelesi sonuç verdi. Patron Sanem Dikmen’in oteline tedbir kararı getirilirken tüm mal varlıklarına da haciz koyuldu.

Açıklama yapan işçiler direnişi sonlandırdıklarını duyurdu.

İşçilerden Nadim Yolcu, direniş boyunca yanlarında olanlara teşekkür ederek, “Burada 5 defa çevik kuvvet müdahalesi ile karşılaştık. Yılmadan direndik. İşçilerinin ne kadar güçlü olduğunu tekstil işçileri direnemez diyenlere gösterdik” dedi.

İşçilerden Muharrem Yiğit ise “ETF işçisine, işçi sınıfına pek çok şey kattığını düşünüyorum. Bir patrona karşı 79 gün boyunca mücadele ettik, bu mücadele burada bitmeyecek” diye konuştu.

Daha sonra söz alan işçilerin avukatı Orhan Atan, “Buradan Can Dikmen’e ve Sanem Dikmen’e sesleniyorum. Bugün sahip oldukları her şey, bindikleri her araç, kullandıkları her makine buradaki işçilerin emeği ile inşa edildi ve onların üzerinde yaşıyorlar şu anda. Biz bu mallara haciz koyduk. İki ay gecikmeli olsa da bu kararı vermek zorunda kaldılar. Patronun tüm mal varlıklarına haciz kararı koyuldu” dedi.