Diriliş Postası baş yazarından Erdoğan'a: Allah hiçbirimizi böyle bir yalnızlığa düşürmesin

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ancak son dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'ye yönelik yaptığı eleştiriler ile dikkat çeken Diriliş Postası'nın Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, dün yayımlanan "Bu mudur yani?" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gençlik'e önem vermediğini söyleyerek "Gençliğe verdikleri önemden bahsedip duranların ‘gençlik’ namına tek hamlesi, yazar Sadık Albayrak’ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasından başka bir özelliğini bilmediğimiz Berat Albayrak’ı MKYK’ya sokmak oldu." ifadelerini kullanmasının ardından bugün de "Dünkü başyazımız vesaire hakkında kamuoyuna duyuru" başlığıyla bir yazı yayımladı.

Diriliş Postası'nda bugün yayımlanan "Dünkü başyazımız vesaire hakkında kamuoyuna duyuru" başlıklı yazıda ise Albayrak "AK Parti Gençlik Kolları'nda vazife yapmış olan bir grup milletvekili ve parti yöneticisi, ‘Gençlik namına Berat Albayrak'ın MKYK listesine sokulmasından başka bir şey yok' meyanındaki ifademden ötürü, “cehalet”imi vurgulayıp ‘Biz gençler de parti yönetimindeyiz' diyerek kendilerinden özür dilemem gerektiğini ileri sürmüş. Hakk'ı bilmemek veya genel kültür sahibi olmamak anlamında değil ama belli bir konuyu bilmemek anlamında “cehalet”imi kabul ederek o arkadaşlardan özür diliyorum. Kim olduklarını, kaç yaşlarında olduklarını, bugüne kadar ne yapıp ettiklerini gerçekten bilmiyordum. Hâlâ tam olarak bilmiyorum. Bazılarının ismini bir yerde duymuşum veya okumuşum, ama gerisi kesinlikle “cehalet”. Kendilerinden tekrar özür diler, hepsine de partide bereketli mesailer dilerim." ifadelerini kullandı.

Albayrak Erdoğan'ın 'emir eri istediğini' belirterek şunları söyledi: "Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlık ve başbakanlık yolunu açan Recep Tayyip Erdoğan çok yanlış yapmıştır. O bir emir eri istiyordu ve yapabileceği en kötü tercih Davutoğlu idi. Baştan Binali Yıldırım'ı tercih etmeli, damadı Berat Albayrak'ı da önce ekonomi bakanı yapmalı/yaptırmalı ve 12 Eylül'deki kongrede de genel başkanlığa getirmeli/getirtmeli idi."

Erdoğan'ın yanlış yaptığını söyleyen Albayrak, "Erdoğan birçok konuda, çok önemli konularda çok isabetsiz kararlar verebiliyor, yanlış tavırlar sergileyebiliyor ve etrafında “Bu doğru değil efendim” diye yekten itiraz edebilecek kimse kalmadı. Bu tehlikeli bir durum. Mürşidi yok, icabında ona muhalefet edebilecek bir yol arkadaşı da yok. Allah hiçbirimizi böyle bir yalnızlığa düşürmesin. Davutoğlu iyi bir yol arkadaşı olabilirdi, ama Erdoğan'ın yol arkadaşı aramadığını, şiddetle duyması gereken o ihtiyaçtan habersiz olduğunu zannediyorum. İki senedir ‘acil başkanlık sistemi' ve saray yahut külliye hikâyesine çıkıyor memleketin bütün siyasi mevzuları; bir kısır döngü içinde enerjimizi boş yere tüketip duruyoruz; ama gelin de Erdoğan'a anlatın bunu" dedi.