TFF Yönetim Kurulu Üyesi Altıntop ile birlikte basın toplantısı yapan Teknik Direktör Kuntz, "Disiplinin Türk futboluna gelmesinden dolayı eğer mutluysak sadece disiplini değil de sabır unsurunu da Türk kültürüne katalım isterim" dedi.

Disiplin ve sabır şart

Ahmet Can Sarıkaya

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Stefan Kuntz, ajans ve gazetelerin spor müdürleriyle Riva'daki Hasan Doğan Ulusal Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen sohbet toplantısında bir araya geldi.

Stefan Kuntz, şöyle konuştu: "Takımın aldığı iyi sonuçlar var, sonra olumsuza dönen bir tablo var. Öncelikle bunun sebeplerini araştıracağım. Her hocanın kendi tarzı vardır, ben de olaya kendi tarzımla yaklaşacağım. Oyuncularla ilgili çok sayıda bilgi aldım. Hatta bazı maçlarını statta seyrettim. Kulüplerinde en iyi performansı sergileyen oyuncuları, yapboz parçaları gibi düşünürsek, bu oyuncuları ulusal takımda en iyi resim oluşturmak için kullanacağız. Geçmişte olanın neden olduğunu yargılamak benim işim değil. Onları Avrupa Şampiyonası'na götüren performansları her neyse oyuncuları o performanslarına geri götürmek işim."


Ulusal takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş'le görüşmediğini ancak analiz ekibinden gerekli verileri aldıklarını aktaran Kuntz, "Bütün verilere rağmen ön yargısız şekilde kendi yolumdan ilerlemek istiyorum. Oyunc uların maçlarını statta izliyorum, onlarla telefonda görüşüyorum. Kendi özgür fikirlerimizle yürümek istiyoruz. Kafamda oyun tarzını oluşturmuş durumdayım. Son haftalarda ne kadar süre aldıklarını bakacağız. Antrenmanı da buna göre uygulayacağız. Hiçbir oyuncunun burada sıkılmaya vakti olmayacak. Çünkü bizden çok sayıda done alacaklar. Detaylı programımız üzerinde çalıştık. Takım menajerimiz programı görünce endişeye kapıldı, çünkü program bol miktarda antrenman içeriyordu. Fiziksel performans antrenörümüz, tüm oyuncuların kulüplerindeki fiziksel performans antrenörleriyle temastaydı. Detaylı bir şekilde verileri oluşturdu, idman yoğunluklarını bu programa göre oluşturacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Stefan Kuntz, bir gazetecinin "Alman disiplini' ülkemizde meşhur bir söz. Ulusal takımımızda bunu görecek olmaktan mutluyuz" sözleri üzerine "Böyle diyorsanız disiplinin Türk futboluna gelmesinde mutluysak sadece disiplini değil de sabır unsurunu da Türk kültürüne katalım isterim" ifadelerini kullandı. Stefan Kuntz, üçlü savunmaya bakışının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Önümde Norveç maçı gibi önemli bir maç varsa, ona elinizdeki oyuncuların yatkınlığı neyse ona göre çıkarsınız. İlerleyen uzun süreçte takımı istediğimiz noktaya getirmeye çalışabiliriz. İlk etapta oyuncularımıza, dinamik oyun, mevkilerin önemi ve savunma anlamında neler yapılması gerektiği konusunda uyarılarımız olacak. Futbolda 4 önemli an vardır, topa sahip olduğunuz, topa sahip olmadığınız, topu kaptığınız ve topu kaybettiğiniz an. Mesela, oyuncularımın topu kaybettiklerinde neler yapmaları gerektiği konusunda kafalarında fikirleri olacak."

Teknik Direktör Kuntz, ilk olarak Dünya Kupası elemelerinde oynanacak 4 maçı iyi bir şekilde geçirmek istediklerinin altını çizerek, "Bu 4 maçtan sonra çok zamanımız olacak. Değişimleri o zaman birlikte yapacağız" dedi. Kuntz, "Beklenti büyük. Baskı hissediyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu tek adam şovu değil, ekip işi. Hep beraber kaybedeceğiz hep beraber kazanacağız ama sorumlusu benim" sözlerini kullanan Kuntz, "Oyuncularımdan yüzde yüz sadakat, inanç ve güven istiyorum. Bunu birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.