Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı Bin Zayid ile telefonda görüştü. Bakanlığın bu sabah yaptığı açıklamada görüşmenin dün gerçekleştiği, Afganistan'daki son gelişmeler ve Mescid-i Aksa’da yaşananların gündeme geldiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu BAE’li mevkidaşıyla görüştü
Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Bakanlık'tan yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı Bin Zayid ile Afganistan'daki son gelişmeler ve İsrail'in Filistinlilere karşı ırkçı söylemleriyle gündemde olan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmesine ilişkin dün (3 Ocak) telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Bakanımız ve Bakan Şeyh Abdullah, Taliban'ın kadınların eğitime erişimine yönelik güncel yasağı ile ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insani yardım kuruluşlarından dışlanmalarına ilişkin ortak endişeleri ele almışlardır. Bakanlar, Kudüs'teki dini mekanların statüsünün ve kudsiyetinin muhafazasının ve bu gibi kabul edilemez eylemlere karşı eşgüdümün artırılmasının önemine dikkat çekmişlerdir."

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir dün Harem-üş Şerif'e girmiş, bu Filistinli Müslümanların tepkisini çekmişti.