Bakan Çavuşoğlu: "Ticaretimizi artırmak konusunda kararlılığımız var. Ürünlerin çeşitlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'den Çin'e başta tarım ürünleri olmak üzere ihracatımız artıyor"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Çin’de

Pekin’e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti ilişkilerini geliştirmek için düzenlenen dışişleri bakanları toplantısına katıldı. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya gelen Çavuşoğlu heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Bakana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker de eşkil etti. Toplantı sonrasında basın mensupları ile bir araya gelen Çavuşoğlu Şangay İş Birliği Örgütü için, ”Türkiye, bölgesel ve uluslararası örgütlerle yakın iş birliği arayışı içerisinde, uluslararası örgütler birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı" dedi.

Çin ile başta tarım ürünleri olmak üzere ihracatın büyüdüğünü işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Ticaretimizi artırmak konusunda kararlılığımız var. Ürünlerin çeşitlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'den Çin'e başta tarım ürünleri olmak üzere ihracatımız artıyor" dedi.

Çinin güvenliğinin Türkiye için önemini vurgulayan Çavuşoğlu ayrıca “Çin’in güvenliğini kendi güvenliğimiz gibi görüyoruz. Gerek ülkemizde gerek bölgemizde Çin’e yönelik hiçbir olumsuz faaliyete izin vermiyoruz.“ ifadelerini kullandı. Eğitim kültür ve turizm alanında iş birliğine vurgu yapan Dışişleri Bakanı, "Çinli turist sayısının artmasını umuyoruz. Her yıl yurt dışına çıkan yüz milyon turistin 3 milyonunun Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz" dedi. (DHA)